Den kanskje vakreste historien i Sotsji ble skrevet ferdig onsdag, da Stian Sivertzen kjørte i mål til en femteplass i boardercross.

Greit, det ble ingen medalje, men det er uansett en stor seier for 24-åringen fra Kongsberg.

Dette skjedde nemlig bare fem år etter at han lå i koma, livstruende skadd, i fem døgn etter en skade han pådro seg under prøve-OL i Vancouver.

Han hadde slått hull på hovedpulsåren, brist i nakken, ryggen og bekkenet.

Legene ga beskjed om at det ikke var sikkert han ville overleve operasjonen, men det gjorde han. Det oppsto imidlertid komplikasjoner.

- På grunn av slag mot hodet ble jeg lagt i kunstig koma. Da jeg våknet fra komaen var det opptrening på Sunnaas sykehus i nesten tre måneder. Jeg var der sammen med pasienter som hadde langt større utfordringer enn meg. Oppholdet ga meg et litt annerledes perspektiv på livet, sa 24-åringen til Kongsberg.no før han reiste til OL i Sotsji.

Onsdag kjørte han seg altså fram til finaleplass i boardercross, en svært underholdende snowboardgren hvor sjansen for skader er svært stor, skal man dømme etter lekene i Russland.

Sivertzen ble nummer tre både i åttedels- og kvartfinalen, før det ble andreplass i en semifinale hvor det en stund så håpløst ut for nordmannen.

I den andre semifinalen falt italieneren Omar Visintin stygt. Han ble liggende i bakken og måtte få medisinsk behandling før han kunne fraktes vekk.

Sivertzen kom skjevt ut også i finalen, og denne gang klarte han ikke å hente seg inn igjen. Han avanserte én plass og skled over målstreken som nummer fem.

- Jeg er kjempefornøyd med å komme til finale. Der var jeg litt småuheldig. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg fikk det ikke helt til, sa Kongsberg-gutten til TV 2.

- Jeg hadde et uhell i starten, men kom meg på beina og tok innpå dem hele veien. Så tryna en foran meg, og da var det ikke så mye å få gjort nedover, la han til.

Pierre Vaultier fra Frankrike tok gullet, mens sølvet gikk til Nikolaj Oljunin fra Russland og bronsen til Alex Deibold fra USA.