Gå til sidens hovedinnhold

Mirakelgutten trygt hjemme

- Den store, dumme bølgen tok meg, forteller Hannes (1 ½). Han er trygt hjemme sammen med pappa i Sverige. Men vet foreløpig ikke at bølgen trolig tok mammas liv.

E-postbokskasser verden over fylles fortsatt av den hjerteskjærende etterlysningen av familien til et og et halvt år gamle svenske Hannes, til tross for at ulike medier flere ganger har skrevet at gutten er gjenforent med sin familie, og har det bra.

Nå forteller familien til svenske Expressen hvordan de opplevde det som skjedde 2. juledag.

Mamma fortsatt borte
Hannes mangler selv ord til å beskrive hva han opplevde. Alt han kan si er:

- Den store, dumme bølgen tok meg!

Nå er han hver dag på sykehuset i Göteborg og besøker faren Marko. Hannes vet imidlertid fortsatt ikke at «den store, dumme bølgen» sannsynligvis tok mamma Suzannes liv.

Suzanne Bersgtröm (32) var sammen med samboeren Marko på stranden i Khao Lak da havet plutselig sank.

Ble fraktet til tempel
Hannes' onkel, Kim (30), forteller til den svenske avisen at Hannes ble funnet alene på stranden etter at kjempebølgen slo inn over land, og at noen thailendere deretter fraktet ham til et tempel i nærheten.

Dette betyr at den lille svenske gutten har blitt virvlet rundt i bølgene, og ført flere hundre meter av sted, uten å bli skadet av alt vrakgodset som fantes i vannet. Et blåmerke og et lite sår i ansiktet slapp Hannes unna med.

Ettersøkt på nettet
Hannes ble tatt hånd om av amerikanske Ron Rubbin og hans kjæreste Rebecca Beddall, som tok ham med til det internasjonale sykehuset i Phuket, hvor faren også var innlagt. Det visste imidlertid ingen i kaoset etter at katastrofen inntraff.

Først etter at en sykepleier la bildet av av den lille gutten ut på internett, ble det fart i sakene. I Täby i Sverige kom tanten, Viola Hellström, over bildet, og ringte sykehuset. Hele familien – bortsett fra Hannes' mor – kunne endelig samles på et sykehusrom i Phuket.

Besteforeldrene overlevde
- Hannes ble nok ganske overrasket, alle begynte jo å gråte, forteller faren Marko, og minnes den ubeskrivelige gleden over at hele familien – unntatt Suzanne – var samlet igjen. Hannes' onkel Kim, farmor Raja (56) og farfar Asko (58) var blant dem som overlevde flodbølgekatastrofen.

At den lille gutten overlevde i de høye bølgene, ser hele familien på som et mirakel.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken