Gå til sidens hovedinnhold

- Mishandler ikke Valencia

Erik Solér reagerer kraftig på kritikken som er kommet mot Starts medisinske behandling av Alex Valencia.

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Antidoping Norge og landslagslege Thor Einar Andersen satte i gang en heftig debatt da de gikk ut mot Starts bruk av smertestillende sprøyter på Alex Valencia.

Valencia har slitt med en vond ankel siden august, men ved hjelp av smertestillende sprøyter har han likevel spilt kamper for Start. Onsdag ble han sendt hjem fra landslagssamlingen fordi Andersen ikke vil behandle Valencia på samme måte.

Erik Solér er provosert over at utspillene kommer gjennom media og ikke er blitt rettet direkte til Start. Torsdag dukket han opp på landslagets trening på Bislett Stadion i Oslo. Ikke for å krangle med landslagslegen, men for å se på fotball.

Men litt krangling ble det likevel.

- Det er feil å fremstille Alex Valencia som en mishandlet pasient. Det er han ikke. Valencia og legen vår har hatt en dialog hele tiden, og sammen blitt enige om å bruke smertestillende. Det forundrer meg at landslagslegen ikke har respekt for den dialogen, sa Solér.

Han føler at klubblege Aleksander Sandnes er blitt hengt ut offentlig.

- Vi kommer til å sende en offisiell henvendelse til NFF. Vi forventer ikke noe svar, men føler likevel at vi må gjøre det. Vi kan ikke leve med denne måten å samarbeide på, sa Solér.

Thor Einar Andersen stiller seg uforstående til Solérs uttalelser.

- Vi har snakket med det medisinske støtteapparatet i Start, og gitt uttrykk for at vi har en ulik oppfatning. Det var ikke en bevisst handling å ta dette i media, men det prinsipielle her er jo kommet fram, sier Andersen.

- Noen journalister spurte om hvorfor jeg ikke ville sette lokalbedøvelse, og jeg svarte at det gjør jeg ikke. Dette er en diskusjon som bør foregå i det medisinske miljøet, men pressen fanger jo opp ting. Det er jobben deres, forklarte landslagslegen.

Også Tom Nordlie dukket opp på Bislett torsdag. Selv om Valencia er sendt tilbake til Start, er fortsatt fem av klubbens spillere med i den norske landslagstroppen. Tre av disse - Fredrik Strømstad, Marius Johnsen og Bård Borgersen - er småskadd.

Suksesstreneren har heller ingen forståelse for kritikken som er kommet mot Start.

- Alex har jo spilt landskamp med den samme skaden tidligere i høst.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken