Gå til sidens hovedinnhold

Misliker Wiggins-utspill

Kurt Asle Arvesen (34) brukte sin første dag som Team Sky-rytter til å refse lagkapteinen.

LONDON (Nettavisen): Feltets råeste lagbuss, fete følgebiler fra Jaguar og teamlaunch i Millbank Towers 29. etasje: Det meste er råflott når britene inntar 2010-sesongen på landeveien.

- Team Sky har i utgangspunktet mange penger. Vi kan gjøre mye andre lag bare drømmer om, sier en stivpyntet Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

Sammen med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug, har eresfjordingen for første gang stått til disposisjon for et samlet britisk pressekorps.

Wiggins og hans hoff
Mest omkranset var naturlig nok gallionsfiguren Bradley Wiggins. Den britiske sammenlagtrytteren som skal sørge for at Sky-laget dominerer sitt første Tour de France-ritt noensinne.

- Jeg kan ikke si noe om vi blir nummer 1, 2, 3, 4 eller 5 nå, men jeg kan si at vi er klare i juli og skal gjøre et forsøk på å vinne rittet, fortalte Wiggins som tok en sensasjonell 4.-plass i fjor.

- Hadde jeg sagt at jeg skulle bli nummer fire for et år siden, hadde hele verden ledd av meg, la han til.

En ærlig klovn
Og det er mange som ler av Bradley Wiggins – om enn på en positiv måte. 29-åringen går for å være en av feltets morsomste karakterer.

Gullvinneren fra OL i Beijing (på bane) er heller ikke redd for å si sin hjertens mening:

- Det kan sammenlignes med å forsøke og vinne Champions League, fortalte Wiggins til BBC Sport i forkant av VM i banesykling i september.

- Da trenger man å være i Manchester United, men jeg spiller for Wigan. Jeg har hatt et fint opphold i Garmin, men ting har forandret seg, la Wiggins til – med godt over et år igjen av kontrakten sin hos det amerikanske profflaget.

Og selv om han til slutt fikk viljen sin og endte opp i Team Sky, er det slikt det blir bråk av.

Refs fra Arvesen
Overfor Nettavisen avslører Kurt Asle Arvesen at han ikke har noe til overs for den type utspill i offentligheten.

- Han (Wiggins) er litt tøff med enkelte. Det er unødvendig. Sånn som han var mot Garmin-Slipstream. Det får stå for hans regning.

- Hva tenker du på da?

- At han gikk ut og sa at han måtte videre. Hvis han skulle vinne Champions League, så kunne han ikke spille fotball for Wigan. Da måtte han gå til Manchester United. Å si noe sånt om et som har vært med å bygge han opp til det han er i dag.

- Han fikk selvfølgelig hjelp fra de andre rytterne og, men uansett hva du mener – er det ikke noe du sier til mediene, mener Arvesen.

- Så dette utspillet likte du ikke?

- Nei, jeg synes det var unødvendig av en rytter av hans kaliber.

- Håper ikke det kommer mer
Nordmannen – som fungerer som bindeledd mellom ryttere og ledelsen i Sky-laget – har verken tatt opp saken, eller kommer til å ta opp saken, med Wiggins selv.

Han presiserer likevel at slik oppmerksomhet ikke er ønskelig i framtiden.

- Vi har sportsdirektører og andre som tar støyten først, men jeg håper det ikke kommer noe lignende framover, dersom ting ikke går hans vei.

Sunderland: - Mye følelser
Scott Sunderland er seniorsportsdirektør i Team Sky. Han er enig i at utspillet fra Wiggins ikke klang pent i offentligheten.

- Wiggins beskrev oppholdet i Garmin som å spille for Wigan. Synes du det er fair overfor hans tidligere arbeidsgiver?

- Nei, det er ikke 100 prosent rettferdig. Jeg tror han var frustrert og full av følelser. Han ønsket å forlate Garmin, men fikk ikke lov. Jonathan Vaughters (manager i Garmin, vår anm.) var også følsom og frustrert. I tillegg kom vi inn som et skinnende nytt lag. Det var flere faktorer som utløste dette. Til slutt måtte man holde dem fra hverandre, tenke rasjonelt og ta den endelige avgjørelsen.

- Jeg var ikke involvert i forhandlingene, men jeg er glad dette løste seg. Selv om det hadde endt med at han kom hit eller ikke, dreier dette seg om sykkelsporten. Det er ingen som skal bøte med livet over dette. Det er nok blod som spilles i verden fra før av, sier Sunderland til Nettavisen.

Wiggins: - Kurt er en fin fyr
Det er da heller ikke noe ondt blod mellom herrene Arvesen og Wiggins. Sistnevnte tar gladelig imot råd fra nordmannen med åtte års erfaring fra Team Fakta og Team CSC.

- Kurt er selvsagt en av de mest erfarne rytterne i feltet. Han har vært på et av de største lagene i store deler av karrieren sin. At han er her nå, munner ut i erfaringen hans og at han er en fin fyr det er lett å bli kjent med.

- Han er enkel å kommunisere med, og jeg tror mange av oss kan lære mye av nettopp han, sier Wiggins til Nettavisen.

PS! Bortsett fra rytterne som skal kjøre Tour Down Under i midten av måneden, drar nå hele Sky-laget videre til sesongoppkjøring i Valencia. Det inkluderer Ben Swift som endelig har fått igjennom overgangen sin fra Team Kajtusja.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken