Gå til sidens hovedinnhold

Mister taket på Rekdal

Henning Berg var ubeseiret som trener i de sju første kampene mot Kjetil Rekdal.

AALESUND - LILLESTRØM 3-0: Nå begynner det å jevne seg ut mellom de to gamle landslagselevene til Egil «Drillo» Olsen.

Søndag ledet Kjetil Rekdal fjorårets cupmester Aalesund til seier 2-0 mot Lillestrøm i første runde av Tippeligaen 2010.

Enkelt for Aarøy
Daniel Arnefjord dunket inn 1-0 før kvarteret var spilt, mens Tor Hogne Aarøy nøt godt av praktfullt forarbeid av høyreback Ville Jalasto da han satte inn 2-0 like etter pause. Jalasto forserte forbi alle motspillere på Aalesunds høyreving før han la inn foran mål, der Aarøy enkelt kunne styre ballen helt fram til nettmaskene bak Stefan Logi Magnusson.

Like før kampuret passerte 90 minutter listet Diego Silva ballen forbi Magnusson etter litt fram og tilbake ved Lillestrøms 16-meterstrek. Silva skjøt på direkten da han fikk sjansen, men skuddet var ikke bedre enn at Lillestrøms normalt solide keeper burde ha stoppet det.

Lillestrøm skapte enkelte farligheter foran dyktige keeper, Anders Lindegaard, men dansken sto i veien for alt som gikk mellom stengene. Gjestene fra Romerike skapte ikke mange store sjanser, men det ble et tosifret antall hjørnespark og kampen kunne fort ha fått et annet utfall.

Hopper ikke i taket
- Vi var heldige i første omgang og spilte ikke bra da, men vi løftet oss i andre omgang. Vi har ikke scoret så mange mål på sjansene våre før, så det var artig at vi var litt effektive, men vi må huske på at vi ikke har marginene like mye med oss hver gang, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Sumo.

- Vi er godt fornøyde med tre poeng, og 3-0 hadde vi vel for så vidt ikke håpet på, engang. Men jeg tror at vi skal ta det med ro, det er ingen grunn til å hoppe i taket ennå, legger Aalesund-treneren til.

Henning Berg mener at Lillestrøm hadde fortjent en bedre skjebne.

- Vi gjør mye bra i første omgang, og at vi ikke scorer mål da, er ganske utrolig. Ikke rart at keeperen deres ble kåret til banens beste. Vi gambler på slutten for å kunne ta inn 2-0, og da får de et tredje mål, sier Berg.

Seks første uten tap
Nå har Aalesunds trener Kjetil Rekdal vunnet to av de tre siste kampene hvor Henning Berg har trent motstanderlaget. I tillegg er Rekdal ubeseiret på de tre siste møtene mellom de to tidligere nøkkelspillerne på Drillos, Egil Olsens populære og på 90-tallet svært framgangsrike norske landslag.

Henning Berg var som Lyn-trener aldri med på å tape for Rekdals lag, enten det var Vålerenga (tre seirer, én uavgjort) eller Aalesund (to seirer, 7-0 i målforskjell).

Det var først i fjor, etter at Berg kom til Lillestrøm, at Rekdal fant det lengste strået.

Nedrykksstrid i 2008 og 2009
Stort mer enn en liten prestisjekamp er det nok likevel ikke hver gang Rekdal og Berg møtes. Langt viktigere var det for Rekdals del å starte tippeligasesongen med seier og tre poeng.

Aalesund klarte så vidt å unngå nedrykks- og kvalikplassene i fjor, og endte på 13.-plass med 36 poeng på 30 kamper. I 2008 måtte laget igjennom en kvalifisering for før plassen var reddet.

Det ønsker selvfølgelig både Rekdal og Aalesund å unngå i 2010.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken