Gå til sidens hovedinnhold

Mistet hodet og mirakelseier

Byåsen hadde en unik sjanse til å gjøre noe ingen har klart siden 14. mars 1999.

LARVIK - BYÅSEN 28-28: Lance Armstrong hadde ikke en eneste seier i Tour de France. Petter Northug var 13 år gammel. Jens Stoltenberg kunne ennå ikke kalle seg statsminister.

Så lenge er det siden Larvik siste tapte på hjemmebane. Teller man dette i antall kamper, er tallet 119.

Ni måls ledelse
20 sekunder ut i andre omgang gikk Geir Oustorps Byåsen-jenter opp i ledelse 19-10 mot nettopp Larvik - i Larvik.

Mirakelet var i ferd med å skje.

Eller var det egentlig det?

Ti minutter senere var ledelsen nede i seks mål. Stillingen var 16-22. Da det var ti minutter igjen av kampen, var ledelsen til Byåsen på fem mål.

Null mål siste sju minutter
Nå kjente Larvik-jentene lukten av blod, mens Byåsen-jentene virket livredde for å tape.

Byåsen klarte ikke å score et eneste mål på de sju siste minuttene, mens Byåsen reduserte til 25-28 med 6,52 minutter igjen, 26-28 ble satt inn med 5,11 minutter igjen, 27-28 kom med 3,47 minutter igjen og utligningen til 28-28 kom da det gjensto 2,42 minutter.

I sluttminuttet bølget spillet fram og tilbake, men ingen klarte å avgjøre.

- Byåsens jenter spilte oss trill rundt i første omgang. Men på et eller annet mirakuløst vis kommer vi faktisk tilbake, sier Larviks trener Karl Erik Bøhn til TV 2 Sporten.

Hentet inn det tapte
Geir Oustorp valgte etter kampen å fokusere på at man faktisk unngikk tap, noe som lett kunne ha blitt utfallet slik spillet bølget fram og tilbake i sluttminuttene.

- Vi kunne lett ha tapt også. Men nå har vi hentet inn poengtapet mot Storhamar, og vi har gjort det borte mot Larvik, sier Oustorp til TV 2 Sporten.

Spillerne hans tar det ikke like pent.

- Jeg er oppgitt. Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Det var total kollaps. Med en sånn ledelse synes jeg det er godt gjort at vi klarer å tape andreomgangen, mener Ida Alstad, som scoret seks av Byåsens mål og dermed var lagets toppscorer sammen med Raja Toumi. Tine Rustad Kristiansen scoret sju av målene til Larvik.

Larvik topper Postenligaen med 15 poeng etter åtte kamper, mens Byåsen har 14 poeng. Storhamar er nummer tre med 13 poeng, men med én kamp mer spilt.

Øvrige resultater: Våg - Stabæk 22-22, Gjøvik Og Vardal - Tertnes 20-21, Njård - Levanger 22-23, Storhamar - Gjerpen 32-21, Selbu - Nordstrand 27-34.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet

Kommentarer til denne saken