Gå til sidens hovedinnhold

Mjelde sparer Karadas

Brann-trener Mons Ivar Mjelde venter til søndag med å gi Azar Karadas sjansen fra start.

BRANN STADION (Nettavisen): Med Kristjan Örn Sigurdsson og Robbie Winters ute med skader, lå det meste til rette for at Azar Karadas skulle få sjansen fra start i Uefa-cupkampen mot Club Brugge torsdag.

Spiller fra start mot Odd
Men Brann-trener Mons Ivar Mjelde falt ikke for fristelsen til å sette kraftkaren inn i startoppstillingen sammen med Thorstein Helstad.

- Vi så at Thorstein og Azar fungerte godt sammen, men det blir en medisinsk vurdering. Han blir innbytter i morgen, sier Mjelde til Nettavisen.

Karadas har selv fått være med på å fatte den endelige avgjørelsen. I samråd med Mjelde har han valgt å starte på benken. Comebacket fra start på Brann Stadion kommer i stedet mot Odd Grenland.

- Han har fått bestemme selv. Jeg vil ha ham med fra start på søndag og da kan han ikke spille fra start i morgen, forklarer Mjelde.

Winters ute i to uker
Karadas har ingen problemer med å akseptere den avgjørelsen.

- Det er viktig å ta vare på kroppen også. Å starte på benken tror jeg er fornuftig, sier han.

Onsdag ble det også klart at Robbie Winters blir borte de neste to ukene. Dermed blir det Armann Björnsson som fortsetter som Thorstein Helstads spissmakker. Mjelde vil ikke bruke tid på å sørge over skottens skade.

- Det får vi ikke gjort noe med. De andre må bare løse oppgavene. Armann er revansjesugen og vil levere en bedre kamp enn han gjorde sist, sier Brann-treneren.

Sigurdsson tar det rolig
Kristjan Örn Sigurdsson tråkket over mot Fredrikstad på søndag og har ikke trent med ball denne uken. Heller ikke han blir med mot Club Brugge.

- Han kunne vel spilt hvis det hadde vært cupfinale. Han har en ankel som han ønsker å få helt bra. Da er det kanskje bedre å ha ham med mot bakromsspillere mot Odd enn mot mer ballbesittende spillere i morgen, sier Mjelde.

Selv tror islendingen det er en god idé å ta det litt med ro.

- Hvis det hadde vært siste kampen for sesongen så hadde det kanskje vært mulig å ta sjansen. Men det er mange viktige kamper igjen. Da kan det være lurt å være litt smart, smiler han.

Walde får sjansen
I hans sted får Knut Walde sin første kamp fra start siden overgangen fra Løv-Ham i sommer.

- Knut blir kastet inn i det og må takle det, sier Mjelde.

Etter å ha studert Trond Sollieds gamle klubb, er Brann-treneren optimistisk med tanke på torsdagens kamp.

- Vi har sett dem både live og på video. Det er et ballsikkert lag, men det er et lag vi bør spille jevnt med. Vi går ut som vi pleier på hjemmebane. Får vi brudd mot dem, så er det mye rom å spille i, forklarer han.

- Kroppen føles bra
På onsdagens trening fokuserte Mjelde på at Brann skal true rommet bak Brugges forsvarsfirer. Han tror det blir en kamp som passer kjappe Helstad veldig godt.

- Spillerne deres liker ikke å løpe mot eget mål, mener Mjelde.

En spillesugen Karadas finner seg en plass på benken fra start, men ser helst at han ikke blir sendt på banen fra start av.

- Forhåpentligvis ikke. Vi håper å kjøre over Brugge fra start av. Vi får se hvordan kampen utvikler seg og hvilke grep Mons gjør, sier han.

Han mener at kroppen foreløpig ikke tåler 90 minutter.

- Det er vanskelig å si før du har prøvd det. Det er opp til Mons hvor mye han vil bruke meg. Kroppen føles bra og blir bedre og bedre. Men 90 minutter kan bli vel tøft per dags dato, smiler Karadas.

Branns lag: Håkon Opdal - Cato Guntveit, Olafur Örn Bjarnason, Knut Walde, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Hassan El Fakiri, Petter Vaagan Moen - Thorstein Helstad, Armann Björnsson.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021