Gå til sidens hovedinnhold

Mjøndalen gir seg ikke uten kamp

Bruntrøyene kan stjele en playoff-billett på målstreken i Adeccoligaen, men da er kun tre poeng godt nok mot Hødd.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Slaget på Alfheim
Oddstips: Start sikrer plassen
V4 Jägersro: Galopp til vorspiel

langoddsen finner vi et bredt utvalg av kamper fra alle de store ligaene, men vi velger å holde oss i hjemlandet på dagens første oddstips.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Tromsø - Strømsgodset H 3.00
Tippeligaen. Naturligvis meget viktig kamp for begge sider. Tromsø innehar kvalikplassen med 28 poeng, og er to bak Sandnes Ulf på sikker plass. Tapte sin tiende strake bortekamp etter det raknet mot slutten på Åråsen sist. Gikk motsatt vei i forrige hjemmekamp mot Viking, som bølget frem og tilbake, men gutan viste styrke med en sterk avslutning og vant 4-3. Står med 7-3-4 på Alfheim. Miika Koppinen er skadet og må stå over. Thomas Kind Bendiksen soner karantene.

Strømsgodset skaffet seg en luke på toppen med 1-0-seieren over Start sist. Drammenserne startet kampen nølende, men tok etter hvert over initiativet og fikk til slutt sikret alle tre etter Peter Kovas nok en gang ble matchvinner. Har dermed tre poengs ledelse til RBK. Vunnet sine to siste på tur, mot Sogndal og Aalesund, og har 6-3-5 borte. Keita og Boateng er usikre, mens Sørum og Brenne fortsatt er ute.

Strømsgodset er favoritter, men nedrykkstruede Tromsø kan by på problemer for serielederen. Vertene har vist fremgang etter trenerskiftet, og selv om poengfangsten har vært mager, er gutan alltid en tøff motstander hjemme på Alfheim. Vi tror et Tromsø-lag i overlevelsesmodus kan overraske og prøver oss med et langskudd på hjemmeseier til 3.00 i odds.

Følg dagens kamper live på Nettavisen

Dagens avslag
Rosenborg – Viking H 1.45

RBK har kommet bakpå i gullkampen etter 0-1-tapet mot Molde sist. Ligger nå tre poeng bak Strømsgodset på topp. Skuffet i sine to siste på Lerkendal, hvor de burde slått både Haugesund og Hønefoss, men sjansesløseri gjorde sitt til at begge endte uavgjort. Kun tapt én kamp på Lerkendal i år, men trønderne har mistet verdifulle poeng i kamper de burde avgjort. Står med 8-5-1 hjemme. Jonas Svensson soner karantene.

Viking gikk på sesongens første hjemmetap når Aalesund kom på besøk sist. Svak kamp av vertene, som dermed rotet bort bronsesjansene. Kun vunnet én av de fem siste (1-2-2) og er nå nummer seks med 43 poeng. Slo Sandnes Ulf på bortebane i mai, men er uten seier hjemmefra på de åtte siste (0-5-3). Har 3-5-6 totalt borte. Eneste skadefravær er venstrebacken Trond Erik Bertelsen.

Rosenborg må trolig vinne for å holde liv i gulldrømmen, men trønderne har rotet bort viktige poeng i det siste, og vi melder pass på H til lave 1.45 i odds.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
154. Mjøndalen - Hødd

Adeccoligaen rundes av i dag, og det ligger an til en thriller-avslutning i både opp- og nedrykkskampen.

Mjøndalen er fremdeles med i playoff-racet, men etter bortetapet mot Vard falt de ned til den sure syvendeplassen. Bruntrøyene står med 13-5-11 totalt, og er nå to poeng bak Ranheim og Bryne på henholdsvis femte og sjette. Dermed er kun seier godt nok i dag hvis sesongen skal forlenges. Vært et høyst variabel år for Mjøndalen, som startet trått og så ut til å ende opp i ingenmannsland. Høstsesongen har derimot vært mer innbringende, og laget har vist at de kan sparke godt i fra seg når spillet sitter. Tapte tre av årets fire første hjemmekamper, men siden er de ubeseiret på eget gress, og på de ni siste har de spilt på seg 5-4-0. Vant forrige hjemmekamp 2-1 over Ull/Kisa og står med 7-4-3 totalt på Mjøndalen Stadion. På skadefronten betegnes Lars Granaas (mb) som usikker.

Hødd har holdt seg noe overraskende i toppen og øyner nå muligheten for direkte opprykk. Etter 2-0-seieren over nedrykksdømte Follo sist ligger laget kun ett poeng bak Stabæk på annenplassen. Viser god form med 3-1-1 på de fem siste, men har også møtt overkommelig motstand. Seierne har kommet mot tabellens tre nederste lag; Elverum, KIL og Follo. Vestlendingene har greid seg forholdsvis bra på bortebane med 5-4-5 totalt, men med ett unntak er samtlige seiere er tatt mot lag fra nedre halvdel. Tapte 1-3 mot Bryne i forrige på tur, og har kun vunnet to av de ni siste på bortebane. Førstekeeper Andreas Lie er skadet, mens Fredrik Aursnes (m) soner karantene.

Det meldes om få billetter igjen til kampen, og med mange tilreisende Hødd-fans kommer det garantert til å bli trøkk på tribunen. Gjestene er sikret kvalikplass uansett utfall i dag, men håper å kapre annenplassen på målstreken. Kun tre poenger godt nok for Mjøndalen, som også er avhengig at Bryne eller Ranheim taper. Ikke det beste forutsetningene altså, men vi tror bruntrøyene gjør sin del av jobben. Foran ett fullsatt stadion og med en offensiv innstilling liker vi Mjøndalens sjanser. 2.05 i odds på hjemmeseier kjøpes og blir dagens spill.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 12.55):

154. Mjøndalen - Hødd 2.05 3.35 2.85

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken