Gå til sidens hovedinnhold

Mkhitaryan har signert

Dortmund bekrefter overgangen.

Borussia Dortmund skrev mandag ettermiddag på sine hjemmesider at de var enige med Shakhtar Donetsk om en overgang for Henrikh Mkhitaryan.

Også UEFA bekreftet at klubbene har kommet fram til en avtale. Tirsdag ettermiddag ble handelen sluttført, og spilleren har nå signert avtalen.

Også det melder Dortmund på sin hjemmeside .

Klubbene ble enige om en overgang verdt 25 millioner euro, og det er ventet at 24-åringen har signert en fireårsavtale med Champions League-finalisten.

Dortmund-direktør Hans Joachim Watzke og sportsdirektør Michael Zorc var forrige uke i Ukraina hvor de ble enige med Shakhtar.

- Vi er storfornøyd med å ha sikret oss Mkhitaryan. Han passer perfekt inn i den offensive midtbanerollen hos oss, sier Zorc til klubbens nettside.

- Det var ingen enkel overgang å få gjennomført. Men det var vi som ønsket Herikh sterkest, og nå har vi fått ham, legger Wtazke til.

Mkhitaryan startet sin karriere i FC Pyunik i hjemlandet Armenia, før han signerte for FC Metalurh Donetsk i 2009. Året etter ble han solgt til Shakhtar, hvor han har imponert stort.

Forrige sesong scoret han 25 mål på 29 kamper i den ukrainske serien. Midtbanespilleren scoret også to mål for klubben i Champions League.

24-åringen var også koblet til en rekke andre klubber, blant annet Liverpool. Nå må de trolig se seg om etter en annen midtbanespiller.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken