Gå til sidens hovedinnhold

- Moa ender i en storklubb om kort tid

- Når Chelsea kjøper Torres for 500 millioner, kan man jo tenke seg hva Moa er verdt.

Mohammed «Moa» Abdellaoue er blitt en målgarantist i en av verdens beste ligaer.

Siden han kom til Hannover i august 2010, har Moa scoret 16 mål på 31 kamper i Bundesligaen. Det gir ham et snitt på scoring i annenhver kamp, et snitt enhver spiss ville vært stolt av.

På de fem første kampene denne sesongen, er nordmannen allerede oppe i seks scoringer. Ifølge den tyske storavisen Bild er det den beste sesongstarten for en målscorer i Hannover siden Walter Rodekamps i 1965/66-sesongen.

Det er kanskje ikke så rart Hannover vil forlenge kontrakten med angrepsstjernen sin.

- Enormt stort
Vidar Riseth har lang erfaring fra tysk fotball, og spilte over 40 kamper for 1860 München på begynnelsen av 2000-tallet. Han følger med på det Moa gjør i Tyskland, og er mektig imponert.

- Det er enormt stort det han gjør i Bundesligaen, som er en av verdens beste ligaer. Jeg tror ikke folk forstår hvor stort det er, sier Riseth til Nettavisen.

Han forteller at Moas status i Tyskland er voksende, og at nordmannen begynner å opparbeide seg et godt rykte – også utenfor banen.

- Tyske journalister ringer meg ofte og spør om Moa. Han har fått et godt rykte i Tyskland, og er en veldig hyggelig fyr, som alltid tar seg god tid til både journalister og fans. Han er profesjonell og har en god innstilling, og det er viktig for storklubbene når de skal se på spillere. Det handler ikke bare om det sportslige, påpeker Riseth.

- Ender i en storklubb
- Hvor lenge tror du Hannover får ha Moa i fred?

- Større klubber har han nok på blokka allerede, og jeg tror han ender i en stor klubb innen kort tid. Det vil forundre meg stort om ikke det kommer flere bud på ham allerede i neste overgangsvindu, spår Riseth.

Talentspeider Stig Torbjørnsen har også latt seg imponere av det nordmannen viser på fotballbanen om dagen.

- Det er bare å ta av seg hatten, frakken og alt man har for det Moa leverer. Og det for et lag som i utgangspunktet ikke er et topp fire-lag. Han hadde scoret enda mer for et bedre lag, og det legges merke til at han gjør det så bra, forteller Torbjørnsen til Nettavisen.

- Blir målt i mål
- Hvilke kvaliteter har Moa som kan gjøre ham attraktiv for større klubber enn Hannover?

- På det nivået der blir man målt i antall mål, men han har kvaliteter som gjør ham attraktiv. Han prikker inn scoringer, er treffsikker og har gode avslutningsegenskaper. I tillegg så scorer han mål fra både fem og 25 meter, og han scorer mange mål, skryter Torbjørnsen.

Og legger til:

- Hannover er en klubb det er mulig å kjøpe fra, og det gjør nok at større klubber begynner å få øynene opp for ham. Først og fremst tror jeg de største klubbene i Tyskland er mest aktuelle, selv om klubber i England vet hvem han er nå, sier Torbjørnsen.

- Bør gå om budet kommer
- Hvilken pris tror du Moa ligger på nå?

- Det blir ren spekulasjon, men når Chelsea kjøper Torres for 500 millioner, kan man jo tenke seg hva Moa er verdt. Jeg sier ikke at han er verdt det, men prisen avhenger alltid av hvilke klubber som byr.

- Bør han bli værende i Hannover noen år til, eller bør han ta sjansen hvis det dukker opp et tilbud fra en større klubb?

- Han bør ta et tilbud om det dukker opp. Han har bevist nok nå, så hva skal han vente på? Hadde han vært 21 eller 22 år hadde det nok vært lurt å vente litt, men Moa er 25 år, så han bør gå til en større klubb om tilbudet dukker opp, slår Torbjørnsen fast.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken