Gå til sidens hovedinnhold

Moa liker «nye Vålerenga»

- Det er en positivitet som ikke har vært der på lenge.

OSLO (Nettavisen): Vålerenga tapte seriestarten mot Brann 3-1, men Mohammed Abdellaoue, som gikk fra Enga til Hannover i 2010, tror gamleklubben vil få en god sesongen.

- Det ser veldig spennende ut. De har hentet en del spillere tilbake, og det er en positivitet i klubben som ikke har vært der på lenge. Det blir ekstra moro å følge med i år, sier Moa, som er i Norge for å spille VM-kvalifiseringskampen mot Albania fredag.

Kjetil Rekdal, som ble ansatt som ny trener etter at Martin Andresen fikk sparken, har hentet inne flere gamle stjerner før seriestarten. Christian Grindheim, som spilte i Vålerenga fra 2005 til 2008, lånes ut fra FC København, Jan Gunnar Solli er tilbake i Tippeligaen etter flere år i New York Red Bulls, og Daniel Fredheim Holm er tilbake i Oslo-klubben etter opphold i danske Aalborg og i Rosenborg. I tillegg er Mostafa Abdellaoue, lillebroren til Moa, lånt ut fra FC København. Mos var Vålerenga-spiller fra 2009 til 2012, og tilbrakte ett av årene i Tromsø.

Moa sier til Nettavisen at han tror lillebroren gjør lurt i å prøve seg i Vålerenga igjen, der han selv gjorde stor suksess med 30 mål på 67 kamper.

- Jeg har ikke sagt til han at han burde dra til Vålerenga - han skjønte selv at det var lurt. Nå får han tid til å bygge seg opp og vise seg fram.

Moa har gjort sakene sine bra for Hannover, men den tyske klubben har slitt den siste tiden. Den norske spissen er imidlertid tilbake på banen, etter at han slet med å få spilletid før jul.

- Før jul var jeg ikke i form, mens de andre presterte. Jeg var ikke god nok og måtte jobbe enda hardere, sier landslagsspissen.

Med ett år igjen av kontrakten, og interesse fra klubber som Borussia Dortmund, er det uvisst hvor lenge Moa blir i Hannover.

- Hvem vet hva som skjer? Jeg trives og har det veldig bra i Hannover, og det viktigste nå er at jeg får spille og vist meg fram. Men det blir sikkert en prat rundt det etter sesongen.

Tilbake til Vålerenga skal han i alle fall ikke med det første.

- Jeg har sagt at jeg skal tilbake, og jeg må jo holde ord, men når det blir vet jeg ikke. Det spørs om de vil ha meg tilbake når jeg blir gammel da, smiler 27-åringen.

Kommentarer til denne saken