Fredag ble det klart at spissen Mohammed Abdellaoue er klar for Vålerenga, igjen. Han kommer fra et opphold i Tyskland der han har spilt i klubber som Hannover og Stuttgart.

Abdellaoue spilte også for Vålerenga i perioden 2008 til 2010. I 2010 scoret han 15 ligamål for klubben og totalt nettet han 30 ganger for osloklubben i Tippeligaen.

Ifølge VG skal spissen ha blitt enig med sin tidligere klubb Stuttgart om å avsluttet kontrakten der. Dette betyr at Vålerenga trolig ikke har betalt noen overgangssum for spilleren.

Avisen skriver at Moa skal ha fått 13 millioner i kompensasjon for å ha blitt løst fra kontrakten i Stuttgart. Han skal i tillegg ha fått seks millioner i signeringsbonus av Vålerenga.

VG hevder at Vålerenga-investor Tor Olav Trøim skal ha hentet midlene til å signere Moa fra overskuddet av den utsolgte privatkampen mellom VIF og Real Madrid søndag.

Lønnsmessig skal 29-åringen også være blant de beste i osloklubben.

- Veldig lyst
Det betyr at 29-åringen soper inn snaue 20 millioner kroner på klubbyttet. Det er selvsagt flere enn bare spissen selv som skal ha en del av denne kaken, men det er ingen tvil om at Moas tilbakekomst til norsk fotball virker svært lukrativ for hovedpersonen.

- Jeg er kjempeglad for å være tilbake. Vi har jobbet med denne overgangen den siste tiden og jeg har veldig lyst til å være med på dette prosjektet, sier Moa på en pressekonferanse.

Landslagsspilleren har slitt mye med skader den siste tiden og spilt lite fotball. Nå har måljegeren tro på en ny vår.

- Ting går framover her i Vålerenga nå, både på og utenfor banen. Mitt personlige mål er å komme tilbake i den formen jeg har vært i tidligere. Det er jeg sikker på at jeg klarer, fortsetter han.

Vålerenga ligger for tiden på tredjeplass i Tippeligaen.

- Ekstremt glad
Kjetil Rekdal mener signeringen viser Vålerengas ambisjoner.

- Vi har jobbet med dette en stund. Det har vært slik at det kunne gå og det kunne ikke gå. Nå har det gått og det er jeg ekstremt glad for, sier treneren til Vålerenga på en pressekonferanse.

- Skal vi bli nummer én i Norge må vi ha masse gode spillere og Moa er det. Han kommer til å bli en viktig brikke for Vålerenga de kommende årene, sier Rekdal videre.

Vålerenga møter Tromsø på Ullevaal stadion fredag kveld, men Rekdal bekrefter at Moa ikke blir klar til den kampen.