Magnus Moan er ikke fornøyd med måten FIS kjørte alt for lav fart i søndagens hoppdel av kombinertrennet i Val di Fiemme.

Det norske kombinertesset var en av mange som hoppet kort i rennet, og landet på 103 meter. Vinneren i søndagens hopprenn, og som startet først i langrennsdelen, er verdenscupleder Eric Frenzel. Han var den eneste som strakk seg over K-punkt på 120 meter.

- Hva er dette?

På Twitter velger Moan å få ut sin frustrasjon, og skriver spørrende til FIS:

«FIS, hva er dette? Denne konkurransen er en vits. Bruk PCR eller gå opp på farten. Ikke noe problem å ha 3km/t mer fart.»

Videre forklarer Moan ytterligere på norsk:

«Er i underholdningsbransjen, og det som leveres i dag er milevis unna akkurat det. Beklager folkens...»

Skjønner at TV-seerne skrur av

Til Nettavisen forklarer Moan at det er synd at renn bli ødelagt på denne måte, og at han håper FIS nå gjør det bedre i neste renn.

- De gjør et alt for dårlig renn i dag. Vi skal underholde, og i dag er det et renn som ikke er kombinertsporten verdig. Jeg skjønner at TV-seerne skrur av, for å si det sånn, sier han til Nettavisen.

- Den beste hopperen lander så vidt over K-punktet. Ellers hopper vi andre maks 110 meter omtrent. Da er det noe som er «gæli». Så i dag mener jeg at vi utøverne har lov til å si fra, så på vegne av utøverne og meg selv, håper jeg at dette bli gjort annerledes neste renn, forklarer Moan.

Også Jan Schmid slenger seg på kritikken av dagen renn. På Twitter spør han hva som er igjen av kombinertsporten etter søndagens renn.

- Vanligvis bra

Moan synes det er viktig å gi FIS skryt for at de ofte gjør ting bra, til tross for at det er vanskelig å gjennomføre hopprenn. Likevel bør det være på plass at man stiller spørsmål når det ikke gjennomføres på en god måte.

- Det er viktig at jeg får fram at det er dagens renn jeg kritiserer. FIS jobber vanligvis bra, men de må ta selvkritikk på det de gjør i dag. De kunne lett ha gått opp en, to, tre eller fire avsatser i dag. Jeg skjønner at de er litt nervøse fordi det er litt løst i unnarennet, men dette burde vært gjort bedre. Det hadde ikke vært noe problem med litt større fart, mener nordmannen.

Klemetsen og Krog i toppen

Frenzel ledet, som nevnt rennet etter hoppingen, med landsmann Tobias Simon på andreplass.

Håvard Klemetsen var beste nordmann i hoppbakken på en tredjeplass. Magnus Krog var nummer fem, Jørgen Graabak nummer 15, Jan Scmid nummer 18 og Magnus Moan nummer 25. Mikko Kokslien hoppet svakest av de norske, og lå på 28.-plass etter hopprennet.

Langrennet pågår.