Gå til sidens hovedinnhold

- Mobbing kan bli våpen

Eksperter frykter mobbing skal bli det nye våpenet for å enklest mulig kvitte seg med ledere.

- Jeg er redd for at det skal bli en inflasjon av ordet mobbing, sier førsteamanuensis Kjell Hjertø ved Høyskolen i Hedmark til Nettavisen.

Han frykter at Enova-saken, der Eli Arnstad trakk seg etter påstander om mobbing, kan skape en ny trend der bruk av påstander om mobbing kan bli det nye våpenet for å kvitte seg med upopulære ledere.

Nå advarer både Hjertø og redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse, mot en «Valla-effekt». Som kjent trakk LO-leder Gerd-Liv Valla seg etter at Ingunn Yssen anklaget henne for mobbing.

- Jeg frykter at arbeidstakere kan bli fristet til å si at en blir mobbet, når det egentlig er en arbeidskonflikt det er snakk om. En arbeidstaker har ikke så mange virkemidler, og da kan ordet mobbing få en magisk kraft som kan sjekke en leder i sjakk matt, sier Hjertø.

Anonyme anklager
Advarselen kommer etter at Eli Arnstad trakk seg med umiddelbar virkning fra jobben som administrerende direktør i Enova mandag. Bakgrunnen er påstander om mobbing. Arnstad gikk av til tross for at styrelederen og hovedverneombudet bekrefter at verken hun eller styret vet hvem som mener at de er blitt mobbet, eller på hvilken måte mobbingen skal ha skjedd.

Les også: - Hun er en farlig leder

Hjertø synes situasjonen er alvorlig fordi arbeidskonflikter er vanlig i arbeidslivet.

- Spørsmålet er ikke om en har en arbeidskonflikt, men hvilken måte en løser konflikten på. Det er svært uheldig hvis mobbing blir brukt urettmessig fordi det går utover situasjoner der det virkelig foregår mobbing. Det setter mobbing i miskreditt.

Hjertø sier at et selskap ikke kan dømme en leder basert på en anonym spørreundersøkelse.

- Det som mangler her, er dokumentasjon. Arnstad burde sagt at hun ville gjennomført en uavhengig undersøkelse med intervjuer av eksterne intervjuere, og så vurdere saken når resultatet var klart, sier Hjertø som understreker at han uttaler seg om saken basert på det han har lest i media.

- Ledere i knestående
Redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse mener ledere nå i større grad kan bli utsatt for mobbeanklager.

- Den nye arbeidsmiljøloven har gitt ansatte et nytt redskap i en kamp mot sjefer de mener går for hardt fram og krever for sterk omstilling. Hvis anklager om ulovlig trakassering rettes mot en profilert leder eller en virksomhet som er i offentlighetens interesse, er dette virkningsfullt. Det bringer sjefen i knestående, sier Lerø.

- Sterkt kritikkverdig
Redaktøren mener at styret og de tillitsvalgte i Enova har handlet helt feil.

- Slike ting som har skjedd i Enova bør ikke skje. En leder bør få klar beskjed om hvem som føler seg mobbet og hva en mener har skjedd. Hvis en skal bli anklaget for ulovligheter, må anklagerne stå fram. Hele rettssamfunnet er basert på det, sier Lerø til Nettavisen.

Eli Arnstad sier til Nettavisen at hun ikke vil kommentere saken.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken