Gå til sidens hovedinnhold

Mobbing på internett fikk ham til å drepe

Det forklarer Tomohiro Kato (27) for retten etter at han knivdrepte syv, og skadet 10 tilfeldige personer i Tokyo i 2008.

8. juni 2008 skjedde Japans største massedrap på mange år. Med innleid lastebil kjører han inn i en folkemengde i ett av Tokyos travleste distrikter. Han hopper ut av lastebilen og går løs på tilfeldige personer med en dobbeltegget kniv. 7 personer blir drept, og 10 andre skadet. Drapsmannen blir arrestert på stedet kort tid etterpå. Nyheten går verden rundt.

I rettssaken som nå pågår forklarer Tomohiro Kato - som erklærer seg «fullt ut ansvarlig» - hva som fikk han til å utføre gjerningen.

- Ønsket å stoppe trakassering
- Ved å gjennomføre denne hendelsen, ville jeg få folk til å vite for alvor at jeg ønsket å stoppe trakasseringen på nettsiden jeg brukte, sier 27-åringen i retten, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Det var et miljø der jeg kunne snakke ærlig og være meg selv, sa Kato om internettsiden den første dagen av rettssaken i januar.

Kato står nå tiltalt for alle drapene i tillegg til drapsforsøk, og risikerer dødsstraff.

Drapene planlagt i detalj
Dagene etter uttaler politietterforskere at angrepet var planlagt ned i minste detalj.

Samme dag som drapene, postet han flere meldinger på nettet der han blant annet skrev:

«Jeg vil drepe mennesker i Akihabara, jeg har en bil jeg vil krasje, og hvis bilen blir ødelagt vil jeg bruke kniv».

Han skal også ha postet flere meldinger via sin mobiltelefon helt fram til angrepet fant sted. Den siste som man tror Kato sendte like før han kjørte lastebilen inn i folkemengden lød: «Det er på tide, jeg drar».

LES MER: - Det er på tide, jeg drar
LES OGSÅ: Varslet om blodbad

Japan har lite voldskriminalitet, og hendelsen denne junidagen 2008 var det verste landet hadde vært vitne på syv år. I 2001 knivdrepte en psykisk pasient åtte barn på en barneskole.

Forbyr tveeggede kniver
Etter drapene forbyr nå Japan folk å besitte tveeggede kniver med blad lengre enn 5,5 centimeter. Om man blir tatt kan man straffes med inntil tre års fengsel, eller en kraftig bot.

Kommentarer til denne saken