Gå til sidens hovedinnhold

Mobilbruk gir mer sex

Ungdom som bruker mobiltelefon ofte er mer seksuelt aktive enn ikke-brukere, ifølge en undersøkelse. Si din mening.

To av tre ungdommer som er hyppige brukere av mobiltelefon og SMS, har hatt samleie. Blant ikkebrukerne har færre enn én av ti debutert seksuelt, viser undersøkelsen, som er presentert i Tidsskrift for Den norske lægeforening.

- Vi er veldig overrasket over disse funnene, men det er ingen tvil om at det er en sterk sammenheng mellom bruk av mobiltelefon og sannsynligheten for å ha debutert seksuelt, sier professor Willy Pedersen ved institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Intim
Han mener noe av forklaringen kan være at mobilbruk gjør seksuelle tilnærmelser enklere for de unge. Mobilen gir fleksibilitet og høy grad av intensiv, interaktiv og intim kontakt mellom unge som møtes.

HTML EMBED

Undersøkelsen viser også at ungdom debuterer seksuelt stadig tidligere. Nesten 12 prosent av jentene har sitt første samleie som 14-åringer mens en av tre 15-årige jenter har hatt samleie.

Nesten halvparten av alle jenter på 16 år har hatt sitt første samleie. Det er i gjennomsnitt ett år tidligere enn for ti år siden.

Gutter debuterer senere
Gutter er noe eldre før de debuterer seksuelt. 18 år er gjennomsnittsalderen for samleiedebut. Det er et halvt år tidligere enn for ti år siden.

Undersøkelsen er en del av det omfattende prosjektet Ung i Norge, hvor mer enn 10.000 ungdom i alderen 13 til 18 år er med.

(©NTB)

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud