Gå til sidens hovedinnhold

Modell drept av «Blade Runner»

«Blade Runner» Oscar Pistorius (26) skal ha skutt modellen Reeva Steenkamp i hodet og armen.

Den beinamputerte friidrettsutøveren Oscar Pistorius (26) er siktet for drap etter at kjæresten ble funnet drept i hjemmet hans i Sør-Afrika.

Det er nyhetsbyrået AFP som melder at Pistorius er siktet drapet. Han blir framstilt for varetektsfengsling først fredag, opplyser påtalemyndigheten, som også har anbefalt at 26-åringen ikke løslates mot kausjon.

Detaljene rundt hendelsen i området Silver Lake i Pretoria er ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal Pistorius ha skutt kvinnen fire ganger. Hendelsen skjedde natt til torsdag, i 03-04-tiden.

Den drepte kvinnen, Reeva Steenkamp, var 30 år gammel, melder lokalavisen Beeld. Steenkamp har gjort flere modelloppdrag, blant annet for FHM. Modellen var aktiv på Twitter hvor hun har publisert en rekke bilder, både private og profesjonelle.

HTML EMBED

I de første meldingene som kom, ble det antydet at Pistorius skal ha trodd at en innbruddstyv var på vei inn i huset. Spekulasjonene pågår for fullt.

– Vi er ikke kilden til de opplysningene. Vi ble like overrasket som alle andre over de opplysningene, sier Denise Beuke hos politiet i Pretoria.

Ifølge opplysninger fra politiet skal Pistorius og kjæresten ha vært de eneste i huset da skuddene falt. Det skal også finnes vitner til hendelsen. Politiet opplyser også at det tidligere har forekommet «episoder med anklager om spetakkel» i huset der den siktede Pistorius og kjæresten bodde.

Den sørafrikanske journalisten Kalay Maistry oppgir til Sky News at det finnes opplysninger om de dødelige skuddene falt etter at kjæresten forsøkte å overraske Pistorius på valentinsdagen.

Etterforskning

Politiet bekreftet raskt at det var funnet en død kvinne i huset. De fikk først melding om at en person var hardt skadd, men til tross for livreddende forsøk døde kvinnen ved åstedet.

– En 26 år gammel mann er pågrepet. Vi fant en ni millimeter pistol på åstedet, og den er beslaget, opplyser politiets talsmann Katlego Mogale.

Ved lunsjtider torsdag ble Pistorius ført ut av politistasjonen i Pretoria med en jakke over hodet. Han ble ført til et sykehus for blodtester.

Ifølge radiokanalen Johannesburg 702 skal Pistorius være innforstått med at han har skutt sin egen kjæreste i hodet og armen, melder The Guardian.

Sør-Afrika har en av verdens høyeste rater for voldskriminalitet, og det er ikke uvanlig at privatpersoner og huseiere bærer våpen for å forsvare seg selv mot inntrengere. Sikkerheten og vaktholdet rundt området der Pistorius bodde skal ha vært spesielt skjerpet.

HTML EMBED

«Blade Runner»

Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein. Oscar Pistorius ble født uten leggbein, og allerede da han var elleve måneder gammel ble det bestemt at han måtte amputere begge beina.

Sørafrikaneren deltok i både OL og Paralympics i London i fjor. I 2011 ble han den første utøveren med proteser som stilte i friidretts-VM. Det samme ble han da han stilte opp i London-OL året etter. «Blade Runner» kjempet en lang kamp med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov til å stille i konkurranser med funksjonsfriske.

Pistorius har vunnet seks gull i Paralympics.

Den internasjonale paralympiske komité sendte torsdag ut en pressemelding der de sa at de ikke ønsket å kommentere hendelsen på det nåværende tidspunkt. (©NTB)

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken