Gå til sidens hovedinnhold

Modelljakt på Facebook

Klesdesigneren Pia Myrvold rekrutterer modellene sine på Facebook.

- Vi trengte ganske raskt å komme i kontakt med modeller som kan være med på en performance med Pia Myrvolds klesdesign allerede på torsdag og bruker mange kanaler for å finne modeller, forteller Charlotte Sætre som er programkoordinator i Norsk Form på DogA (Norsk Design- og Arkitektursenter).

Tenker nytt
Norsk Form har utstillinsåpning med utstillingen interfaces / grensesnitt torsdag 24. mai og på grunn av noen uforutsette hendelser måtte de ansvarlige tenke nytt om utstillingsåpningen.

- Der kommer internett inn som en god venn med nettsteder som Facebook og Underskog. Vi har fått flere henvendelser gjennom begge nettstedene, men med tanke på alle artiklene som er skrevet om Facebook i det siste og den snakkisen nettsamfunnet er, hadde jeg kanskje forventet større respons, innrømmer Sætre.

Gruppen kaller seg «Modelljakt for Pia Myrvold», og har hittil bare en håndfull medlemmer.

Publikum deltar i kunsten
Til tross for Facebook-feberen som har herjet landet de siste månedene, har ikke disse jentene blitt hekta. De bruker nemlig ikke Facebook privat.
- Nei, vi har ikke brukt Facebook aktivt før nå, men på Underskog legger vi ut informasjon om våre arrangementer.

Er facebook-stuntet rett og slett en del av Pia Myrvolds kunst?
- Å bruke Facebook som kanal for å nå ut til modeller er helt i tråd med Pia Myrvolds kunst. Siden første kolleksjonen hennes i Paris i 1994 har internett stått sentralt i hennes arbeid med design og kunst. For eksempel i kolleksjonen cyber coture fra 1999 bruker publikum internett til å designe og være deltakere i kunsten hennes, forteller Sætre.

- Myrvold er opptatt av den demokratiske funksjonen nettet har ved å slippe til og nå ut til alle, og det er jo nettopp dette vi har benyttet oss av gjennom forsøket på modellrekruttering via Facebook.

- Det er fortsatt full mulighet til å være med i performansen på torsdag hvis noen skulle ønske det, avslutter Sætre.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka