Gå til sidens hovedinnhold

- Mohammad bør ties i hjel

Inger Lise Hansen (KrF) er ikke i tvil.

KrFs 2. nestleder, Inger Lise Hansen, skulle gjerne tiet i hjel ytringer som de vi har hørt fra Mohyeldeen Mohammad den siste uken.

Inger Lise Hansen var tidligere torsdag på nett-treff i Nettavisen: Les svarene hennes her

Det skyldes én menneskerettighet som er viktigere enn alt annet:

- For meg rager retten til liv over retten til å ytre seg, sier hun – og henviser til Mohammads uttalelse om at homofile bør drepes, som referert i Klassekampen.

Les også: - Homofile fortjener å drepes

- Krenker og sårer
- Det er helt sentralt å vise respekt og toleranse for andre. Her ser vi angrep som krenker og sårer.

Hun fortsetter:

- Dette gjør meg opprørt og oppskaket. Det følger et ansvar med å ytre seg, hvilket Mohammad bryter, med den konsekvens at mange føler seg såret og krenket.

- Vi har rettigheter og frihet, men må være bevisst det ansvar det innebærer, understreker hun.

- Skaper større kløft
Inger Lise Hansen blir lett engasjert:

- Dette er ikke greit. Jeg ser ikke noe positivt med at slike meninger får så mye spalteplass i media og samfunnsdebatten. Det gir Mohammad og ekstreme grupper mye oppmerksomhet og en overdreven posisjon, som lett kan stigmatisere en minoritet – og dermed skape en enda større kløft i integreringsdebatten. Det vi trenger, er brubygging. Frp vet å utnytte slike konflikter ved å snakke om «islamifisering» i Norge, mener Hansen.

- Hvorfor er ikke KrF mer på banen i dette spørsmålet?

- Jeg innrømmer at det er krevende å snakke om ytrings- og trosfrihet, konfrontert med så ekstreme uttalelser. Det er vanskelig å ta det opp uten å bli misforstått, svarer Hansen.

- Tar 1/3 ansvar
Torsdag svarte KrF-toppen Nettavisens lesere på nett-treff.

Les spørsmål og svar her

- Jeg tar selvfølgelig min del av ansvaret (og kanskje 33 prosent og ikke 25...) for at partiet ikke har gjort noen gode valg i de knappe tre årene jeg har vært nestleder(altså to valg), svarte hun - i en kommentar til dagens måling, som gir KrF 3,9 prosent oppslutning.

Les også: - Jeg har 33 prosent ansvar

Mannen er hennes beste rådgiver
Det har stormet rundt Hansen etter at hun under partiets lokalpolitikerkonferanse i Rogaland, uttalte seg til Aftenposten om ønsket kurs for partiet videre.

- Hvordan takler du all den pågangen som har vært?

- Jeg mener den politiske debatten er viktig, og veien fremover er spennende. Det er det jeg har tatt initiativ til. Når mine intensjoner trekkes i tvil, blir jeg trist. Det har aldri vært min hensikt å starte en kampanje mot Høybråten, slik noen hevder.

- Hvem er dine beste rådgivere når det stormer som verst?

- Min aller beste rådgiver er min ektemann, som også er KrF-politiker. Det er en stor fordel at han kjenner «spillet», avslutter hun.