MOLDE - PYUNIK YEREVAN 5-0:

Det begynner å bli en stund siden et norsk klubblag deltok i Champions League. Nærmest å komme til den gjeve turneringen de siste årene er nok Molde, som gikk på et bittert tap mot Basel i kvaliken i 2012.

Tirsdag startet romsdalingene veien mot Champions League på ny og på motsatt banehalvdel på Aker Arena sto Puynik Yerevan fra Armenia.

- Halvveis videre
Takket være to scoringer av Mohamed Elyounoussi, to av Ola Kamara og et av Mathias Moström sikret Molde seg et godt utgangspunkt før returkampen om én uke.

- Det tok litt tid før vi fikk åpnet dem. Det ble bra, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til klubbens hjemmeside etter kampen.

– Det er veldig gøy å se at vi scorer mål. Vi er halvveis videre, men jeg tror det vil være dumt av oss å reise dit å ta lett på ting, sier han.

To av Moi
35 minutter var spilt da Elyounoussi sendte Molde foran.

Knut Olav Rindarøy slo et innlegg og den lekne kantspilleren vartet opp med en liggende volley på innlegget som kom litt bak ham. Treffet ble i hvert fall bra nok til å sende ballen forbi keeper Anatoly Ayvazov.

Snaue ti minutter senere satte samme mann inn 2-0.

Igjen slo Rindarøy inn og ballen havnet hos Moi. Han fintet bort en spiller før han satte kula i nærmeste hjørne. 2-0 sto seg til pause.

Molde hadde for øvrig god kontroll på gjestene fra Armenia de første 45 minuttene og var stort sett i angrep gjennom omgangen.

Motstanderne hadde lite å by på og det var stor forskjell på lagene. Det lover også godt med tanke på returkampen den 21. juli.

Spikeren i kista
Andre omgang åpnet med at Molde scoret etter et frispark, men scoringen ble annullert på grunn av at dommeren blåste et frispark imot først.

Etter 65 minutter satte Sander Svendsen ballen i mål, men igjen dro dommeren opp fløyta og annullerte. Denne gangen for offside.

Seks minutter før slutt satte Ola Kamara spikeren i kista. Mathias Moström fant spissen og Kamara stanget inn Moldes tredje mål.

På overtid satte samme mann i kampens fjerde mål, mens det også ble et femte da Mathias Moström scoret hele fem minutter på overtid.

Returkampen spilles altså den 21. juli i Armenia.