STUTTGART - MOLDE 0-1:

Ole Gunnar Solskjærs Molde sjokkerte i Tyskland da de slo Stuttgart 1-0 borte i Europa League torsdag kveld.

Molde skapte flere store sjanser og kunne fort ha scoret flere mål mot det tyske storlaget. Men det holdt med 1-0-scoringen til Davy Claude Angan.

- Vi fortjente seieren. Vi har ikke spilt en seriekamp på over to uker. Det er bra å slå Stuttgart på bortebane, sier Angan til Canal 9 etter kampen.

Allerede ute
Molde var allerede ute av Europa League før torsdagens kamp mot Stuttgart på Mercedes-Benz Arena.

Stuttgart hadde på sin side mye å spille for torsdag kveld. Tyskerne trengte trolig minst ett poeng for å ta seg videre i turneringen.

Men det var ventet at flere av Molde-spillerne ønsket å vise seg fram for fremmøtte speidere på tribunen, blant andre Vegard Forren.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær sa til Canal 9 før kampen at han forventet at laget hans ville få flere gode kontringsmuligheter mot tyskerne.

- Jeg håper at vi får kjørt en del kontringer på dem. Jeg tror vi kan gi dem litt problemer der, sa Solskjær.

Det fikk han rett i.

Flere store sjanser
Til tross for at Stuttgart hadde ballen mest, var det Molde som skapte de største mulighetene. Og de kom nettopp på overganger slik Solskjær spådde.

Etter 17 minutter holdt Jo Inge Berget på sende Molde i ledelsen da han kom alene med keeper, men Stuttgart-keeper Ulreich fikk en arm på ballen.

Men ett minutt på overtid av førsteomgang klarte ikke Ulreich å stoppe Molde-angriperne lenger.

Davy Claude Angan stormet mot mål etter å ha fått ballen av Martin Linnes før han avsluttet på Ulreich. Keeperen reddet først, men returen gikk tilbake til Angan, som satte ballen i mål.

Dermed sto det overraskende 1-0 til Molde ved pause.

Tyskerne gikk videre
Etter hvilen presset Stuttgart på for en utligning, men tyskerne klarte aldri å svare Molde.

Da dommeren blåste av etter full tid sto det fortsatt 0-1 til gjestene på Mercedes-Benz Arena.

Dermed avsluttet de norske seriemesterne sesongen med stil.

Stuttgart kunne til tross for tap puste lettet ut. FC København klarte nemlig kun uavgjort mot Steaua Bucuresti, noe som betyr at Stuttgart går videre i turneringen sammen med Bucuresti.