Gå til sidens hovedinnhold

Moren ba Gry bryte hemmelig forhold

Moren til Gry Hosein ba henne bryte forholdet til den unge israelske gutten bare måneder før hun forsvant.

Mandag forklarte moren til avdøde Gry Hosein seg i drapssaken mot ektemannen Gamal Hosein. Et viktig tema i mamma Liv Østensens forklaring var Grys angivelige forhold til den unge nevøen til Gamal Hosein.

Kjente ikke til forholdet
Politiet mener at dette forholdet førte til at Hosein tok livet av sin kone. Hosein har hele tiden hevdet at han ikke kjente til det angivelige forholdet mellom Gry Hosein og den unge gutten.

Moren fortalte i retten at hun hadde en sterk mistanke om at Gry hadde et forhold til Hoseins nevø i Israel, skriver NTB.

Sommeren før familien flyttet tilbake til Israel, hadde gutten ringt gjentatte ganger for å snakke med Gry.

Spurte Gry om forhold
- Jeg spurte Gry om hun hadde et forhold til nevøen. Hun ble litt rar. Jeg sa at hun måtte bryte det med en gang, ellers ville hun få større problemer enn hun kunne ane, fortalte Østensen.

Moren fortalte at Gry og barna brått flyttet tilbake til Norge i november 2000, to måneder før Gry Hosein forsvant. I retten sa hun at ingen kjente til flytteplanene, og at dette kom svært overraskende på familien.

Datter hørte krangel
Eldstedatteren til Gry og Gamal Hosein har skal også ha fortalt bestemoren om en krangel foreldrene hadde i Faresgrillen. Hun var da rundt ti år. Mammaen skal da ha sagt "Jeg orker ikke mer", hvorpå Gamal skal ha svart: "Du skal bare flytte, men du får ikke ungene med deg", skriver VG.

Morens forklaring styrker politiets teori om at Gamal Hosein og familien kjente til et voksende kjærlighetsforhold mellom Gry og nevøen.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis