Gå til sidens hovedinnhold

Morgan nekter avhør i retten

Morgan Andersen nekter å la seg avhøre i Fredrikstad tingrett i den såkalte Mikel-saken.

Andersen er anmeldt for dokumentforfalskning i den såkalte Mikel-saken. John Obi Mikel og hans agent John Shittu anmeldte Morgan Andersen i november 2005 fordi de mener han selv hadde signert Mikels kontrakt.

Andersen var begjært avhørt i et såkalt rettslig avhør i Fredrikstad tingrett på torsdag, men har nå gitt beskjed om at han ikke vil la seg avhøre.

- Dette betyr at han ikke vil forklare seg i saken og det er hans rett når han er mistenkt, sier politiadvokat Pål Sverre Hernæs ved finansseksjonen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Siden Andersen ikke vil la seg avhøre i retten, har Hernæs nå trukket begjæringen om rettslig avhør.

- Det er beklagelig at vi ikke får hans forklaring i saken, sier Hernæs til Nettavisen.

Det var i forbindelse med den omstridte overgangen til John Obi Mikel fra Lyn til Chelsea at Morgan Andersen ble anmeldt for dokumentforfalskning av Mikel og hans agent.

Hernæs vil ikke gå i detalj om anmeldelsen.

- Men den går på ektheten av kontrakten mellom Lyn og Mikel, sier Hernæs.

I januar 2006 svarte Andersen med å anmelde Mikels agent.

Mer etterforskning

Ifølge Hernæs har Andersen tidligere nektet å la seg av høre av politiet i saken. Det var derfor politiet torsdag hadde begjært et såkalt rettslig avhør av Andersen.

- Det at han nekter å la seg avhøre betyr at vi må etterforske saken ferdig uten hans forklaring. Men vi tar sikte på at det ikke forsinker etterforskningen, og kommer til påtaleavgjøre saken så snart de gjenstående etterforskningsskrittene er foretatt, sier politiadvokat Hernæs.

Morgan Andersen har status som mistenkt i saken.

- Må avhøre Shittu og Mikel først

Andersens advokat, Cato Schiøtz, sier det ikke er riktig at hans klient nekter å la seg avhøre. Schiøtz sier til Nettavisen at Andersen ikke vil la seg avhøre på nytt før Shittu og Mikel er avhørt.

- Andersen vil møte, men vi vil ha avhørene av Mikel og Shittu på plass først. Vi vil ha allsidig etterforskning av saken, sier Schiøtz til Nettavisen.

- Andersen har forklart seg en gang for politiet. Jeg har sagt til politiet at hvis de vil fortsette saken, så må de ta med alle parter. Jeg har derfor informert politiet om at når de har avhørt Mikel og Shittu i London, så stiller vi i avhør, sier Schiøtz.

Hernæs vil ikke kommentere om avhør av Mikel og Shittu er nært forestående.

- Det er naturlig å avhøre dem også, men jeg vil ikke si noe om når. Vi etterforsker saken som planlagt – uanhengig om Morgan Andersen stiller til avhør eller ikke. Når vi har tatt de avhør som kreves, vil vi påtaleavgjøre saken, sier politiadvokaten til Nettavisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai