Gå til sidens hovedinnhold

Mørk showet i Tyskland

Skaffet Larvik et godt utgangspunkt før returmøtet i kvartfinalen.

Nora Mørk var igjen sentral da Larvik slo tyske Thüringen 29-26 og reiste hjem med et godt utgangspunkt i mesterligakvartfinalen i håndball lørdag.

Larvik-jentene var favoritter mot det tyske overraskelseslaget, som kom til oppgjøret hardt skaderammet. Likevel bet vertene bra fra seg, spesielt mot slutten av kampen.

Trener Ole Gustav Gjekstad innrømmet etter kampen at Larvik kan spille bedre.

– Det er et bra resultat. Spillet gikk opp og ned til tider, og vi har litt å gå på. Men det kan også være greit å ha noe å jobbe med inn mot returkampen, sa Gjekstad til NTB.

Målrush

Nora Mørk scoret på åtte av åtte skudd i første omgang. Larvik ledet 14-11 til pause. 23-åringen klarte ikke å opprettholde scoringsrushet. Der hun var prikkfri de første 30 minuttene, bommet Mørk på sine to første skudd etter sidebyttet. Til slutt endte hun opp med å gjøre tolv mål.

– Hun scoret så mange, ja. Som vanlig var Nora viktig for oss. Det er ingen tvil om at hun er vår farligste angrepsspiller, mener Gjekstad.

Seiersmaskin

På det meste ledet Larvik med sju mål, men Thüringen lyktes med sin sluttspurt og kappet ned forspranget til tre mål.

– De er et godt lag selv om de hadde noen av sine viktigste spillere ute. Vi er fornøyd med å vinne borte med tre mål. Hadde vi blitt tilbudt det på forhånd, hadde vi gladelig tatt det, sa Gjekstad på NTBs spørsmål om Larvik burde vunnet med større sifre.

Larvik har vunnet samtlige 40 kamper laget har spilt denne sesongen.

– Det ser lyst ut, men ingenting er avgjort. Vi må jobbe for det også på hjemmebane, slår Gjekstad fast.

Returkampen spilles førstkommende lørdag. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken