Lørdag ble det kjent at den tidligere Vålerenga- og Tromsø-angriperen Mostafa Abdellaoue leies ut til Superliga-klubben OB. Avtalen Fyn-klubben har inngått med FC København gjelder for resten av sesongen.

«Mos» har spilt 19 kamper og scoret fem mål for FCK siden overgangen fra Vålerenga, men har slitt med å få spilletid i hovedstadsklubben. Nylig gjorde trener Ståle Solbakken det klart at man jobbet med å leie ut spissen.

25-åringen, som også har vært koblet til SønderjyskE og Aalborg, kan nå se fram til å bli lagkamerat med landslagsback Espen Ruud i OB.

– Med Mustafa Abdellaoue får vi fått en spiller som har bevist at han kan gjøre mål på høyeste nivå. Han er en spiller som supplerer våre øvrige angripere utrolig godt, og vi forventer, at han vil bli en verdifull tilvekst i troppen, sier sportsdirektør Jesper Hansen på klubbens hjemmeside.

– Dette er en angriper OB løpende har hatt et veldig godt øye til, og derfor er det jo ekstra gledelig at vi nå kan presentere han for våre fans, tilføyer han.

Mustafa Abdellaoue får drakt nummer 30 i sin nye klubb.

OB har åpnet årets danske ligasesong godt. Espen Ruud & co. ligger i øyeblikket på tredjeplass på tabellen – etter to seirer, fire uavgjort og ett tap på sju første kampene. Seks poeng skiller opp til serieleder Midtjylland.

Mustafa Abdellaoue Kom til Vålerenga fra Skeid foran 2009-sesongen. I 2011 var han utlånt til Tromsø og ble toppscorer i eliteserien med 17 mål.

I 2012 ble han hentet til FC København. Nå blir altså Odense neste stopp. (ANB)