Gå til sidens hovedinnhold

Moskeen er tømt

«Operasjon stillhet» har fjernet de siste opprørerne fra Den røde moské.

Onsdag ettermiddag er hele Den røde moské gjennomsøkt og tømt for militante islamister og våpen. Med det er «Operasjon stillhet» over, ifølge AP.

Operasjonen for å gjenvinne kontrollen over den radikale moskeen der væpnede studenter og aktivister hadde forskanset seg, begynte tidlig tirsdag morgen i den pakistanske hovedstaden Islamabad. Tirsdag kveld kom meldingen om at lederen for aktivistene som var igjen i moskeen, Abdul Rashid Ghazi, var drept.

Også moren drept
- Soldatene er på rommet mitt, sa Ghazi på telefon til en tv-stasjon før linja ble brutt.

Pakistanske medier melder nå at også Ghazis mor drept da soldatene stormet inn. Til sammen døde over 50 av aktivistene og ni pakistanske soldater i sammenstøtene under stormingen.

I dag deltok president Pervez Musharraf i begravelsen til de ni soldatene som mistet livet i operasjonen. I mellomtiden hadde omtrent 50 personer samlet seg utenfor Islamabads Høyesterett for å protestere mot myndighetenes behandling av studentene.

Demonstrantene krever en etterforskning av «Operasjon stillhet», ifølge AP.

- Morder!
- Morder, morder, Musharraf er en morder, ropte demonstrantene, som kom fra de islamistiske opposisjonspartiene i Pakistan.

Også i Peshawar-provinsen nordvest i landet har det vært demonstrasjoner mot regjeringen onsdag. Så mange som 500 mennesker møtte fram.

Ifølge byrået Associated Press of Pakistan diskuterer nå pakistanske myndigheter hvordan tilbakeføringen av kontrollen over moskeen og den tilliggende religiøse skolen Jamia Hafsa skal foregå. Dette vil antagelig bli overlatt til religiøse myndigheter, som ventes å innsette en ny ledelse.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis