Gå til sidens hovedinnhold

Mot bilbølle-rekord

Råkjøringen i Bergen vil ingen ende ta. Politiet er oppgitt.

(iBergen.no) Trafikkavsnittet ved sentrum politistasjon går mot en lite hyggelig rekord i år. For i løpet av årets to første måneder, har de hanket inn hele 37 førerkort fra bilførere som har vært i overkant hard på gassen.

Kan ende over 200
Fortsetter det slik så havnet politiet i sentrum på godt over 200 beslaglagte førerkort i år. I fjor var tallet over 160 - noe som også var svært høyt.

- Slik som det er nå så er vi bare heldig at det ikke har skjedd flere alvorlige ulykker. Og det er visst bare hard lut som må til her. Det ser ikke ut til at vi blir arbeidsledig på en stund, sier politioverbetjent Jens Kleppe til iBergen.no.

Politiet tok 17 førerkort i januar og hele 19 i den 28 dager lange februar. Mange av dagene var det også snøføre og glatt på veiene.

Tok råner
I helgen havnet det tre nye førerkort i skuffen til politiet og disse havner på mars måned. En av de «uheldige» mistet lappen etter å ha lekt med politiet.

- Det var under gatebiltreffet at vi skulle måle farten på en bil mellom strekningen Nesttun og Hop. Vi la oss i kollektivfeltet med sivilbilen, men ungdommen trodde vi var en konkurrent og gav gass. Han mistet sertifikatet for fart og blir i tillegg anmeldt for uaktsom kjøring. Selv om ikke sivile biler vanligvis skal kjøre i kollektivfeltet, skal det vises aktsomhet, forklarer Kleppe.

Senere på kvelden tok de en bilfører ved Kristianborg og en på Fritz Riebersvei i 124 km/t.

- Her hadde vi også en bilfører som stakk av. Han bremset ned for kontrollen men så ga han gass. Vi fant bilen senere forlatt ved Krambua. Han trodde kanskje han hadde mistet lappen på grunn av farten, men det hadde han faktisk ikke, sier Kleppe.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien