Still spørsmål til Magnus nederst i artikkelen.

For et år siden startet Nettavisen opp med daglige tips til Norsk Tippings langoddsprogram.

Sammen med hockeyeksperten Ole Bratseth legger Magnus Wattne ned flere arbeidstimer hver dag for å prøve å gi Nettavisens lesere markedets beste gratistips.

Markedsledende odds: Her finner du torsdagens spillforslag

Nesten til topps
Og det er ingen tvil om at Wattne er en av de ypperste på fotballtipping i Norge. I helgen som gikk ble årets norgesmesterskap i tipping avsluttet med den femte og siste runden.

Nesten 7000 tippeentusiaster deltok totalt, og halvparten var med hele veien til den avgjørende runden. Runar Holter fra Våler i Østfold kan smykke seg med tittelen norgesmester og reisegavekort til verdi av 20.000 kroner, Magnus Wattne endte opp på en hederlig tredjeplass med 7.500 kroner å reise for.

Vinneren hadde i likhet med andremann 45 riktig av totalt 60 mulige, og gikk foran ettersom han hadde truffet på flere ugarderte markeringer. Magnus Wattne var én av ni deltakere som havnet bare markeringen bak på 44. Han hadde treff på flere ugarderte markeringer enn de to andre på pallen, og ville dermed tatt hjem seieren på «målforskjell» med ett treff til underveis.

- Selvsagt er jeg storfornøyd med plasseringen, men når det ble så jevnt, er det lett å tenke på alt som nesten satt og røk på overtid av overtiden. Slik blir det jo med så mange kamper, og det er det som gjør tippekupongen så spennende, sier Magnus.

Her finner du Nettavisens oddsmagasin.

Prøv også Nettavisens travmagasin, der du kan spille på Rikstotos løp.

Championship-ekspert
Wattne hadde ikke bedre enn 10 rette i noen av rundene, men 8 riktige de to lørdagene hvor overraskelsene på kupongen, var i flertall hjalp bra i sammendraget. Og han tror kjennskapen til lagene i League Championship ble utslagsgivende for innsatsen.

- Jeg har alltid sett på nest høyeste nivå i England som en slags forbannelse. Mitt kjære Wolverhampton ser nemlig ut til å bli værende der for evig og alltid. Samtidig kommer det godt med å ha fulgt denne divisjonen like tett som toppdivisjonen hele livet. For eksempel hadde bare fire prosent av konkurrentene i NM krysset av for Plymouth borte mot Watford nå sist. På Langoddsen ga borteseier over fire ganger pengene. Jeg synes ikke forskjellen på de to lagene er så veldig stor om dagen, og da er det bare å takke og bukke for slikt.

Fredag kl. 12.00 er det nettreff med den nybakte bronsevinneren. Nå har du blant annet en unik mulighet til å få svar på hvilke kamper du bør spille på i det hektiske juleprogrammet i England.