Les flere saker om poker i vår pokerseksjon!

Gullhånden ble første gang delt ut i fjor vinter, da Thor Hansen (59) fikk prisen. Det er mannfolkbladet Vi Menn som står bak både prisen og arrangementet. Bladet planlegger en enda større fest denne gang.

Og du kan få sjansen til å møte Norges beste spillere ansikt til ansikt (heads-up).

Spennende turnering
16 av Norges mest kjente og meritterte spillere, som Jan-Olav Sjåvik, Bjørn-Erik Glenne, Johnny Lodden og Thor Hansen, stiller opp i en Heads-Up Invitational mot 16 heldige fra publikum. 16 amatører møter hver sin proff i første runde, og vinnerne av hver duell går videre til neste runde.

Etter fire runder sitter én mann igjen som vinner. Forhåndsfavoritten må vel være Johnny Lodden, som har spesialisert seg på denne typen spill på internett.

- Heads-Up Invitational tror jeg blir en veldig spennende turnering. Alle disse norske proffene møtes på norsk jord for første gang. De sitter ofte side ved side i turneringer i utlandet, men skal nå spille mot hverandre én mot én. Jeg har en følelse av at det ligger stor prestisje i å vinne en sånn turnering, sier Thorkild Gundersen i Vi Menn til Nettavisen.

- Og vanlige amatører kan som sagt kvalisere seg til denne turneringen, legger han til. Vinneren får 25.000 kroner.

Fem nominerte
Det vil også bli arrangert en gratisturnering for publikum, med plass til 50 spillere. Vinneren av denne får en tur til København og deltakelse i European Poker Tour-stevnet der i januar.

Arrangementets hovedpost blir likevel kåringen av årets spiller. Fem spillere blir nominert. Det er Jan-Olav Sjåvik, Bjørn-Erik Glenne, Åge Spets, Andreas Walnum og fjorårsvinneren Thor Hansen. Stemmegivningen vil foregå via Vi Menns nettsider.

- Jeg vil si at det er fem veldig verdige kandidater, siden det har vært et stort år for norsk poker i utlandet. Her blir det vanskelig for publikum å velge. Jeg tror det er ganske åpent hvem som får flest stemmer, sier Gundersen til Nettavisen.

Det blir også en egen dameturnering, samt kåring av årets nykommer, årets pokerbilde og årets hederspris.

Arrangementet vil foregå på Rockefeller i Oslo lørdag 6. januar, med plass til rundt 1.000 mennesker. Billettene koster 50 kroner og er lagt ut for forhåndssalg på Posten.

Les flere saker om poker i vår pokerseksjon!