Gå til sidens hovedinnhold

Møtereferat ga børsrally

Et lite referat var det som skulle til for å sette en rakett i baken på det amerikanske aksjemarkedet tirsdag.

(NA24): Referatet var fra desember-møtet til den amerikanske sentralbanken, og det ble offentliggjort klokken 20 norsk tid tirsdag. Nøyaktig da satte amerikanske aksjer kursen oppover, og dagen endte med solid oppgang.

Dow Jones-indeksen hadde sin største oppgang for en enkelt dag siden oktober.

Det som fremkom i referatet fra diskusjonen under det siste rentemøtet peker i retning av at det snart er slutt på rentehevingene i USA. Den amerikanske sentralbanken har hevet renten 13 ganger siden juni 2004, fra 1 prosent til 4,25 prosent.

En høy rente er ikke bra for aksjemarkedet, fordi hovedalternativet til aksjer for de store investorene er rentepapirer.

Referatet ga liv til et aksjemarked, som tidligere på dagen deppet over labre makrotall, når det gjelder byggeinvesteringer og den såkalte ISM-indeksen, som måler innkjøpssjefenes vurdering av den økonomiske aktiviteten.

Oljeprisen steg i dag, trolig på grunn av usikkerheten skapt rundt gasskonflikten mellom Russland og Ukraina. Exxon Mobil, verdens største børsnoterte oljeselskap, steg hele 4 prosent i dag.

Netteventyret Google steg 5 prosent i dag, til 435 dollar, mer enn en firedobling fra børsdebuten i fjor sommer. Meglerhuset Piper Jaffray kom i dag ut med et kursmål på 600 dollar for Google-aksjen - det høyeste blant viktige meglerhus.

Oppgangen i dag var bred, men butikkgiganten Wal-Mart, som meldte om en salgsvekst på 2,2 prosent i USA i desember, i underkant av hva markedet hadde ventet.

Bilselskapet General Motors falt også etter en svært negativ analytikervurdering av den kriserammede giganten.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +1,21% til 10.847,41
Nasdaq +1,74% til 2.243,74
S&P 500 +1,64% til 1.268,80

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta

Kommentarer til denne saken