Gå til sidens hovedinnhold

Motorsvikt årsak til flystyrt

Mikroflyet som krasjlandet i et tak i Masfjorden, mistet motorkraft like etter take-off.

(iBergen.no) : Det var ved 13-tiden fredag i forrige uke at et mikrofly med to personer krasjet inn i et hustak på Andvik i Masfjorden kommune. Føreren av flyet, 30 år gamle Fridtjov Konglevoll fra Bergen, omkom i ulykken, mens en 40 år gammel mann ble skadd.

Avhørte overlevende
Politiet fikk i går avhørt 40-åringen på Haukeland universitetssykehus om den fatale og korte ferden fra flyet tok av på nabogården til styrten.

– Både opplysningene fra den overlevende og vitner til ulykken tyder på at det har skjedd noe i forbindelse med take-off som har gitt redusert motorkraft. Flyet kom seg ikke høyt nok, og sammenstøtet skjedde trolig i forbindelse med en retningsendring føreren gjorde for å komme seg ut av situasjonen, sier lensmannen i Masfjorden, Ivar Holmås, til iBergen.no.

Fraktes til Bergen
De tekniske undersøkelsene av flyvraket har så langt ikke gitt noen entydige svar på hva som gikk galt i motoren. Teknikere var i dag på Andvik for å ta flere prøver av flyet.

– Granskingen fortsetter utover uken. Motoren vil nå bli fraktet til Bergen for videre undersøkelser, sier Holmås.

Flyulykken har gått hardt inn på befolkningen i Masfjorden, og ikke minst i det aktive flymiljøet i Masfjorden og nabokommunen Gulen.

- Preger hele Masfjorden
– Dette er en tragisk hendelse som kom svært tett på mange. Vi har et aktiv flymiljø her, og mange herifra er omgangsvenner med de to som var involvert i ulykken. I tillegg er vi et lite samfunn, så dette preger oss alle. Vi bruker derfor tid på ivareta de som er berørt, sier Holmås.

Pårørende, venner, redningsmannskaper og frivillige har alle fått tilbud om profesjonell hjelp etter ulykken.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis