Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho: - Da jeg kom tilbake, var han i trøbbel

Men nå hyller Jose Mourinho kaptein John Terry.

Chelsea-manager José Mourinho mener kaptein John Terry presterer på akkurat samme høye nivå som for ti år siden.

Mandag sto Terry bak Chelseas første mål i 2-0-seieren borte mot Stoke. Bare to minutter var spilt på Britannia da midtstopperen raget høyest på et hjørnespark fra Cesc Fàbregas og stanget gjestene i ledelsen.

Målet betyr at 34 år gamle Terry nå har scoret mål i 15 strake Premier League-sesonger.

– Han er virkelig farlig på dødballer, en veldig god spiller i lufta, og sånn sett utgjør han alltid en trussel, sier manager Mourinho.

Portugiseren mener Terry framstår som en helt annen spiller nå enn for bare et par år siden.

– Da jeg kom tilbake hit, var han litt i trøbbel. Karrieren hans gikk veldig opp og ned, og han spilte ikke regelmessig for Chelsea, sier Mourinho – og tilføyer:

– Men de siste to årene har han plutselig spilt nærmest alle kampene våre, og han presterer på akkurat samme nivå som da jeg var her sist fra 2004 til 2007.

Chelsea-sjefen nøler ikke med å ta på seg litt av æren for at Terry igjen er kaptein på Chelsea-skuta.

– Det handler om måten vi jobber på. Han har tilpasset seg treningsmetodene våre godt. Han er glad og fornøyd, og når du er fornøyd og har selvtillit, blir alt lettere i enhver jobb. Han vet at jeg stoler på ham, og det gir han selvtillit til å spille godt, tilføyer portugiseren.

Med mandagens seier skaffet Chelsea seg igjen tre poengs forsprang til Manchester City på tabelltoppen i Premier League. Neste oppgave for Terry & co. er hjemmekampen mot West Ham 2. juledag. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin