Gå til sidens hovedinnhold

- Mourinho gråt da han ikke fikk United-jobben

Det hevder spansk journalist.

José Mourinho er denne sesongen tilbake i Premier League med Chelsea.

Den mye omtalte portugiseren ledet også det blå londonlaget i perioden 2004 til 2007 med stor suksess, før han fikk sparken.

Mourinho har aldri lagt skjul på sin kjærlighet til Chelsea, og under tiden i både Inter og Real Madrid hadde han angivelig god kontakt med flere av sine tidligere spillere.

Før han gikk til Chelsea i sommer, ble treneren koblet til en rekke andre klubber. Manchester United, Manchester City, Monaco og Paris St. Germain var klubber som ble nevnt.

United-jobben, som Mourinho har blitt koblet med i mange år, på grunn av sitt gode forhold til sir Alex Ferguson, gikk til skotten David Moyes.

- Ble rasende
Akkurat det likte ikke Mourinho, skal man tro journalisten og forfatteren Diego Torres, ifølge engelske ITV.

Han skriver for avisen El Pais og er også aktuell med boken Preparense Para Perder som omhandler Mourinhos tid som hovedtrener i Real Madrid i tiden 2010 til 2013.

I boken skriver Torres at portugiseren tok det ganske hardt, da han ble forbigått på Old Trafford.

- Mourinho trodde, mye på grunn av sin agent Jorge Mendes, at Ferguson var hans allierte og hans «Gudfar». Han var overbevist om at de to hadde et vennskap basert på tillit.

- Mourinho mente hans utrolige samling av trofeer - to europacuper, syv ligacuper, og ligatitler fra fire forskjellige ligaer, gjorde ham til den beste kandidaten til jobben.

Da den tidligere Inter- og Real Madrids-sjefen fikk greie på at Moyes hadde fått jobben, tok han til tårene, ifølge Torres.

- Da Mourinho fikk vite at Moyes hadde fått jobben, ble han rasende. Han ropte: «Men han har jo ikke vunnet noe», skriver El Pais-journalisten i sin bok.

Fikk han tilbud?
Manchester United har utad hele veien vært klare på at Moyes var deres førstevalg til jobben. I pressen har det imidlertid sirkulert en rekke andre rykter rundt ansettelsen.

Spanske AS har blant annet hevdet at Mourinho fikk et konkret tilbud av Manchester United i vår, men at han takket nei fordi familien ønsket å flytte til London.

David Moyes har fått en noe tung start på sin karriere som United-manager og har blant annet ledet klubben til tap mot rivalene Liverpool og Manchester City i ligaen.

Mourinho og hans Chelsea står med ti poeng i Premier League etter den fem første rundene, men den blå londonklubben gikk nylig på en smell mot Basel i Champions League.

Da Manchester United og Chelsea møttes tidligere i sesongen endte det 0-0 på Old Trafford.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken