Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho langer ut mot Grant

José Mourinho beskriver Chelseas sesong som «skikkelig dårlig» og mener at bare «en med en tapers filosofi» kan kalle den god.

Avram Grant ble lørdag sparket fra jobben som manager for den engelske storklubben Chelsea, til tross for at han ledet laget til andreplass i Premier League og finalen i Mesterligaen.

Det overrasket mange, selv om ryktene på forhånd hadde advart folk om at det kunne skje. Chelsea var tross alt bare to poeng fra ligagullet og et straffespark fra å vinne Mesterligaen.

Taperfilosofi
The Observer spurte Mourinho om han synes Chelseas sesong var så god som Avram Grant beskrev den som, og portugiseren var nådeløs i sitt svar:

- Det avhenger av din filosofi som leder. Etter min filosofi var det en svært dårlig sesong fordi «nesten» i fotball betyr tap, og Chelsea vant nesten ligacupen, nesten Mesterligaen og nesten Premier League. Nesten er ingenting.

Mourinho fikk sparken i september og ble erstattet av Grant.

- Etter to titler per sesong de siste tre årene ble det null titler denne sesongen, hvilket etter min filosofi tilsvarer en skikkelig dårlig sesong. Hvis man har filosofi som en taper, var det kanskje en god sesong, hvilket jeg respekterer, sa Mourinho i intervjuet.

- Uvennlig møte
Grant fikk sparken under et tre timer langt møte i residensen til Roman Abramovitsj i London lørdag.

Avisen News of the World skriver søndag at den har snakket med venner av Avram Grant i Israel, og at 53-åringen føler seg sviktet av londonklubben.

- Avram sier at han ikke stoler på dem lenger. Det var ikke noe vennlig møte i det hele tatt. Avram vil ikke lenger ha noe med klubben å gjøre. Han ville ikke engang diskutere sin kompensasjon, som vil bli i millionklassen. Han ba Roman snakke med hans advokat, sier en venn ifølge den engelske tabloidavisen.

Chelsea er nå på jakt etter Grants etterfølger. Blant favorittene til jobben i engelske medier, nevnes navn som Frank Rijkaard, Gus Hiddink, Roberto Mancini og Sven-Göran Eriksson.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken