Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho-møtet som ble starten på et eventyr

Les historien som rører en hel fotballverden.

Abel Rodriguez er en 41 år gammel meksikansk-amerikaner som til daglig polerer gulv i Los Angeles.

José Mourinho er en av verdens beste og mest kjente fotballtrenere. Tilsynelatende har de to ingenting til felles - bortsett fra én ting.

Begge elsker fotball.

Hver sommer kommer Real Madrid til Los Angeles for å forberede seg til en ny sesong, og de siste sju årene har Rodriguez tatt to uker ferie for å følge stjernelagets treninger.

41-åringen setter seg i bilen klokken fem om morgenen, bruker hele dagen på å hente baller og legge ting til rette for Real-stjernene, før han setter seg i bilen igjen og ankommer sitt hjem rundt klokken 11 på kvelden.

Han sover i noen få timer før han står opp igjen og gjør det samme igjen.

- Jeg har fulgt med på europeisk fotball siden jeg var barn, forteller Rodriguez til Sports Illustrated.

Fulgte drømmen
Til tross for at han hadde jobbet med å legge alt til rette for Real Madrids treningsleir i LA de siste sju årene, hadde Rodriguez aldri fått muligheten til å møte stjernene ansikt til ansikt.

Han hadde alltid hatt en drøm om å reise til Europa for å se Él Clasico, og med Mourinho muligens på vei bort etter sesongen, fant han ut at 2. mars i år var hans beste mulighet.

Det var imidlertid to ting som sto i veien for ham. For det første, hadde han spart penger slik at han, kona og de tre barna kunne dra på ferie. For det andre, hadde han ikke kontakt med noen i Real Madrid.

- Jeg visste virkelig ikke om jeg burde gjøre det, men kona og min eldste datter sa til meg at dette har alltid vært drømmen min. «Du bør dra, Abel».

Så kom Mourinho forbi
Rodriguez ankom Madrid den 28. februar, uten billett til kampen, uten hotellreservasjon. Da vakten på treningsanlegget ikke ville slippe ham inn, ble Rodriguez sittende på fortauskanten utenfor.

Det var en kjølig dag i Madrid, og det lå snø på bakken fra dagen før. Til tross for de vinterlige forholdene, ble Rodriguez sittende der i fem timer.

- Takk Gud for at jeg hadde tatt med den tykke jakka mi. Tærne min var frosne.

Der ble han sittende helt til han hørte en stemme han var sikker på at han hadde hørt før.

- Amigo! Hva gjør du her?

Det var José Mourinho som hadde fått øye på en fyr han kjente igjen fra Real Madrids treninger i Los Angeles.

- Det var et mirakel at jeg så ham. Jeg så Abel satt på veien utenfor treningsanlegget da jeg satt på i Rui Farias (assistent, red.anm.) bil. Jeg sa til Rui «Stopp! Det er han fyren fra Los Angeles.», forteller Mourinho.

Mourinho redder dagen
Mourinho gikk ut av bilen og spurte hva Rodriguez gjorde i Madrid.

- Jeg kom for å besøke dere. Det er første gang jeg er i Europa, og drømmen min er å komme hit og se en kamp. Jeg hadde håpet å se El Clasico, sa Rodriguez.

- Men det er ikke igjen billetter. Hvor bor du? spurte Mourinho.

- Jeg har ikke ordnet det ennå. Målet mitt var å møte dere og lage en avtale. Hvis jeg ikke traff dere, tenkte jeg å dra til stadion og prøve å få tak i en billett. Hvis ikke det fungerte, tenkte jeg å fly hjem.

Mourinho plukket opp mobiltelefonen sin, ringte en assistent og ba ham om å skaffe Rodriguez et rom på hotellet, hvor Real Madrid bodde før Barcelona-kampen.

Han fikk beskjed om å reise til hotellet og få seg litt hvile og møte Mourinho på treningen dagen etter.

Tårene triller
Rodriguez gjorde som han fikk beskjed om og møtte Real Madrid-treneren én dag senere. Den kvelden, kvelden før El Clasico, satt de sammen i 90 minutter, før de spiste middag sammen med resten av Real Madrids støtteapparat.

Da han begynte å snakke om hjemreisen, ble han stoppet av Mourinho. Dagen etter Barcelona-kampen skulle nemlig Real reise til Manchester for deres andre møte med Manchester United i Champions League.

- Du skal ikke hjem. Bli med oss til Manchester - du kan være vår draktmann. Hjelp oss, og du kan leve en enda større drøm - en Champions League-kamp fra innsiden.

Rodriguez sa at han hadde elsket å gjøre det, men at han kom til å betale for alt. Mourinho ristet på hodet og sa:

- Når du er i Europa med meg, skal du ikke betale for en dritt.

Møtte Ronaldo og Maradona
Rodriguez begynte å gråte - gledestårer. Han reiste i hui og hast til hotellrommet og hentet passet sitt. Mourinho tok et bilde av passet og sendte det til en organisator som satte 41-åringen på reiselisten.

I sju sommere hadde Rodriguez jobbet gratis for Real Madrid til tross for at klubben ville betale ham. Nå var han i ferd med virkelig å få lønn for strevet.

De neste fire dagene skulle bli en sann drøm for fotballelskeren, som fra tribuneplass fikk se Real Madrid slå Barcelona 2-1 på Bernabéu.

Etter kampen besøkte han garderoben og tok bilde sammen med både Cristiano Ronaldo og Diego Maradona, som også var til stede.

Fergusons vin
Turen til Manchester ble en enda større opplevelse for den lidenskapelige Real Madrid-supporteren, som flyttet fra Mexico til USA da han var åtte år.

Han jobbet som et fullverdig medlem av Real Madrid sitt støtteapparat, hjalp til på treningen på Etihad, og spillerne begynte å få for seg at han bringte lykke.

Noen spillere gikk så langt som å gni ham på magen for å få positive vibber.

31 sekunder ut i videoen, får du et glimt av Abel Rodriguez ved siden av Cristiano Ronaldo:

HTML EMBED

På kampdagen på Old Trafford ble han plutselig tatt til side av Javier Hernandez, som fortalte ham at han ville gi bort drakten sin til ham etter kampen.

Uten at Rodriguez visste om det, hadde Mourinho fortalt Hernandez om sin meksikanske venn og ba han om å gjøre ham en tjeneste.

- Disse folkene behandlet meg som om jeg var en av dem. Dette er definitivt noe jeg kommer til å fortelle barnebarna mine.

Kampen endte, som de fleste husker, med seier for Real Madrid. Selv om sir Alex Ferguson var forbannet på dommeren etter utvisningen av Nani, tok han seg tid til å signere noen bilder for Rodriguez og barna hans.

- Han kom ut av garderoben med et glass vin i hånden og sa til meg: «Si til José at vinen er klar og be ham om å kjappe seg» forteller Rodriguez.

Utrolige minner
Selv kunne han reise hjem til Los Angeles med en hel del gaver fra folk som kjente til historien hans. Matchball, drakter fra Chicharito, Özil, Kaka, Essien, i tillegg til Kakas sko.

41-åringen er imidlertid helt klar på at minnene er enda mer verdt enn noen av gavene.

- Alle i Real Madrid var glade fordi de kjente ham fra oppkjøringen i USA og visste at han var et hardtarbeidende, godt menneske. Han var med oss da vi vant begge kampene, og folk sa at han må bli værende.

Da flyet landet i Madrid, avsluttet Rodriguez turen med å laste bagasje for Real Madrid-spillerne. Og han fikk aldri muligheten til å takke José Mourinho.

Han fikk aldri noe telefonnummer eller mulighet til å vise sin takknemlighet. Derfor valgte Abel Rodriguez å fortelle denne historien som sin takk.

Kommentarer til denne saken