Gå til sidens hovedinnhold

Mourinho og Wenger har begravd stridsøksen

José Mourinho hadde et anstrengt forhold til Arsène Wenger sist begge var managere i Premier League.

Denne gangen blir det imidlertid ingen problemer, hevder Chelsea-sjef Mourinho.

Til The Guardian uttaler portugiseren seg om hvordan de to trenergigantene har reparert forholdet som ble betent under hans forrige periode på Stamford Bridge. Mourinho sier han ikke ville satt penger på at det blir en eneste konflikt mellom dem i den nært forestående sesongen.

– Han er en fin fyr. Jeg har hatt bedre muligheter til å møte ham etter at jeg forlot England. I trenermøter, EM, VM og så videre. Vi har møttes noen ganger og spist middag sammen.

Det er andre takter enn for sju-åtte år siden, da Mourinho mente at Wenger blandet seg for mye i Chelseas og andre lags arbeidsmetoder. Han armerte seg med et 120-siders dokument om Wengers kommentarer om sine rivaler. Det fikk franskmannen til å true Mourinho med søksmål.

– Når du lar dumme folk få suksess, gjør det dem noen ganger dummere, skal Arsenal-sjefen ha uttalt.

Mourinho mener at hans opphold i Inter og senere Real Madrid har vært godt for forholdet til trenerkollegaen.

– Når man ikke er i samme liga og spiller mot hverandre, er det lettere å bli kjent med folk. Lettere å ha dype samtaler. Vi snakker lett om fotball, og han er en veldig hyggelig kar, fortsetter han.

Wenger og Mourinho stiller til seriestart som de eneste managerne som har vunnet Premier League. Førstnevnte har vært Arsenal-manager i 17 år. Det synes Mourinho er beundringsverdig.

– Han må lære meg hvordan han har klart det, for jeg ønsker å være her i 17 år. Vi snakket om det sist vi pratet sammen. Han er en person med stor kultur og veldig åpen for å dele sin mening om ting. Veldig bra, roser Chelsea-manageren. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken