Gå til sidens hovedinnhold

Moyes: - Det var et greit resultat

Det ble ingen stor opptur for David Moyes onsdag kveld.

HTML EMBED

SHAKTAR DONETSK - MANCHESTER UTD 1-1:

David Moyes har ikke fått den starten han ønsket som manager for Manchester United.

Etter seks kamper i Premier League ligger «de rød djevlene» på en skuffende 12. plass, noe som ikke er godt nok for den regjerende seriemesteren.

I Champions League har det derimot gått noe bedre, for United vant den første kampen i gruppespillet 4-2 mot Bayer Leverkusen.

Onsdag kveld sto Shaktar Donetsk for tur og Moyes fikk en god start på oppgjøret da Danny Welbeck sendte United opp i ledelsen etter 18 minutter.

Hjemmelaget kom derimot sterkt tilbake etter hvilen og utlignet etter 76 minutter. Dermed endte det 1-1 på Donbass Arena.

Målscorer Danny Welbeck hadde følgende å si etter kampen:

- Det var et greit resultat. Vi fikk det tidlige målet. Så kom de tilbake og det er skuffende. Jeg tror ikke mange lag kommer hit og tar tre poeng, men vi ville likt det, sier Welbeck, ifølge BBC.

- Fornøyd med ett poeng
United-manager Moyes var også noe skuffet over at laget slapp inn et mål på slutten.

- Laget løftet seg bra i kveld. Vi fikk et viktig tidlig mål og vi så ut til å stå imot helt til de scoret. Vi sa i pausen at vi måtte holde bedre på ballen. Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å sentre ballen bedre, sier Moyes ifølge BBC.

Skotten var likevel fornøyd med å få med seg ett poeng.

- Det var et godt poeng borte i Champions League, sier skotten.

Giggs-rekord
Til tross for at det bare ble ett poeng mot Shaktar kunne imidlertid United-fansen registrere at de har spilleren med flest spilte kamper i Champions League.

Da Ryan Giggs kom inn som innbytter i onsdagens oppgjør noterte han seg nemlig for Champions League-kamp nummer 145, som betyr at han har én kamp mer enn Real Madrid-legenden Raul.

- For en spiller, sier Moyes om Giggs etter kampen.

- Jeg sa at han ville få sjansen før kampen. Det var fantastisk, sier skotten.

Welbeck scoret
Gjestene fra Manchester åpnet riktignok best på Donbass Arena og allerede etter åtte minutter kom de til en god mulighet.

Robin van Persie tok ned ballen alene på 16-meteren og forsøkte å sette ballen i motsatt kryss, men nederlenderen klarte ikke å score.

Det gjorde derimot Danny Welbeck ti minutter senere. Etter en mislykket klarering av Yaroslav Rakitskiy mottok engelskmannen ballen foran mål og gjorde ingen feil da han satte inn 1-0 for United.

På sidelinjen sto en svært fornøyd David Moyes og jublet.

- Et forferdelig viktig mål, kommenterte reporter Lars Sivertsen til TV 2 da Welbeck scoret.

Til tross for at det ble skapt få sjanser annet enn målet til Welbeck, var det ingen tvil om at Manchester United var laget som kunne gå mest fornøyde til pause.

David Moyes' menn virket svært solide defensivt og slapp aldri Shaktar-spillerne til noen store sjanser før hvilen.

Slet mer etter pause
I andreomgang kom derimot hjemmelaget mye mer med og styrte mer av spillet.

United fortsatte å forsvare seg bra, men utover omgangen begynte gjestene å slite noe.

Etter 76 minutter tok midtstopper Yaroslav Rakitskiy ballen med seg oppover på banen før han la inn i feltet. Der forsøkte Nemanja Vidic å klarere, men serberen klarte i stedet å servere ballen til Taison, som satte ballen i mål. Dermed sto det 1-1 i Ukraina.

Etter scoringen virket det å være hjemmelaget som ville mest og fire minutter før slutt var Taison frampå igjen, men denne gangen fikk David De Gea slått ballen over mål.

Da ingen av lagene klarte å score på overtid ble det poengdeling i Ukraina onsdag kveld. Noe begge lagene trolig er passe fornøyd med.

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken