Gå til sidens hovedinnhold

Moyes: - Jeg er veldig skuffet

United-sjefen med surt hjemmetap mot gamleklubben.

MAN. UTD - EVERTON 0-1:

Forutsetningene for å få en spennende kamp på Old Trafford onsdag, var i høyeste grad til stede:

Dette var både David Moyes' og Marouane Fellainis første møte med klubben de forlot i sommer, men det var Everton som kunne juble for seier etter kampen på Old Trafford.

Avgjørelsen falt bare fire minutter før slutt, da Leighton Baines-erstatter Bryan Oviedo satte ballen i mål etter pasning fra Romelu Lukaku.

Kort pressekonferanse
David Moyes var langt nede etter kampslutt. Ifølge The Guardians fotballsjef Daniel Taylor, var Moyes inn og ut av pressekonferansen på bare to minutter og åtte sekunder.

- Han var ikke i humør til å prate. Vi rakk fem spørsmål, sier Taylor.

Det lille Moyes sa, levnet liten tvil om at han hadde håpet på en bedre fotballkveld.

- Jeg er veldig skuffet. Vi trengte litt flaks i dag, men fikk det ikke. Everton ga seg ikke, og viste at de er et veldig godt lag, sier Moyes ifølge BBC etter kampslutt.

Moyes' erstatter i Everton var langt mer fornøyd.

- Det var en stor krig der ute, og vi var fantastiske som våget å gå rett i strupen på United. Vi må innrømme at United hadde noen sjanser, men vi følte oss selvsikre med Tim Howard og resten av forsvaret vårt, oppsummerer Everton-manager Roberto Martinez ifølge BBC etter kampslutt.

- Endelig seier på Old Trafford
Everton har dermed tatt sin første seier på bortebane mot United siden 1992.

- Moyes får endelig muligheten til å se Everton vinne på Old Trafford, kommenterte Gary Lineker tørt da kampen nærmet seg slutten.

- Dette er et historisk øyeblikk. Endelig fikk de reise til en av de store arenane og vinne, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studioet.

David Moyes fikk ikke bare en kald hilsen fra sine gamle lagkamerater, og fansen vendte ham ryggen. Da skotten viste seg på gresset før kampstart, ble han ikke overraskende buet ut av Everton-supporterne.

- Du får sparken i morgen, runget det fra den blå delen av Old Trafford da klokken viste 90 minutter og 0-1 til bortelaget.

Til tross for at Moyes virket uanfektet av det hele, la han ikke skjul på at det ville bli spesielt å møte gamleklubben da han ble intervjuet før kampstart.

- Jeg utveksler fortsatt spøker med ansatte i Everton, og etter kampslutt blir jeg førstemann inn i gjestegarderoben for å hilse på spillerne. Men jeg er ute etter å vinne kampen. Følelser kan ikke spille en rolle, og det pleier jeg ikke å la det gjøre. Nå er jeg i en annen klubb, og det eneste jeg ønsker er å få et resultat med United, sa Moyes til The Guardian.

LES OGSÅ: Klagestorm etter Sumo-trøbbel

Selve kampen var jevnspilt, og i store perioder slet begge lag med å skape sjanser. Ryan Giggs var nære et ledermål etter 24 minutter, men headingen føyk rett på utsiden av stolpen.

Noen minutter senere var det Wayne Rooneys tur til å prøve seg. Spissen banket ballen i stolpen på et frispark, og returen fikk Tim Howard klarert før en United-spiller rakk frem. Dermed sto det 0-0 da lagene gikk til pause.

I andre omgang var United centimeter unna et ledermål da klokka viste 72 minutter. Først vartet Howard opp med en kalasredning på headingen fra Patrice Evra, før Danny Welbeck satte returen i stolpen.

Da Oviedo scoret for Everton minutter før slutt, skjønte alle hvor det bar. Dermed tapte United for første gang på åtte ligakamper.

Manchester Uniteds neste Premier League-kamp spilles hjemme mot Newcastle allerede på lørdag, mens Everton møter Arsenal på Emirates dagen etter.

P.S: Les alt om onsdagens fotballrunde her.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken