Gå til sidens hovedinnhold

Moyes usikker på fremtiden

Har ikke vunnet noe på elleve år.

Everton står uten titler i David Moyes snart elleve-årige managertid. FA-cupen er Goodison Park-lagets mulighet denne sesongen.

Blåtrøyene møter Oldham i 5. runde lørdag. Kampen spilles på Boundary Park i Oldham, hvor Evertons byrival Liverpool måtte se seg sensasjonelt slått i forrige runde.

Moyes' kontrakt med Everton går ut etter sesongen. Samtaler om forlengelse er ikke påbegynt. Sesongavslutningene vil bety mye for skotten.

- Jeg skal gi alt jeg kan, men som jeg har sagt, også til formannen, så vil jeg se hvordan laget gjør det. Jeg vil se hvordan vi gjør det i cupen, jeg vil se hvordan vi gjør det i serien og trolig tar jeg ingen beslutning før etter sesongen, sier Moyes.

David Moyes har gjort en solid jobb på Goodison Park etter at han kom fra Preston i 2002. Manglende midler gjør at Everton ikke makter å gi 49-åringen store summer til spillerkjøp. Spørsmålet er om at det er mulig og interessant for Moyes å fortsette i Everton slik klubbens økonomi er.

Ofte dukker Moyes' navn opp når det blir spekulert i hvem som etter hvert skal erstatte Alex Ferguson i Manchester United. Chelsea er også nevnt som en klubb dersom Moyes skal ta steget til en større klubb. Sist Everton vant FA-cupen var da United ble slått 1-0 i 1995. Paul Rideout ble den store helten den gangen.

Titteltørke også i Arsenal
Arsenal har ikke vunnet titler av betydning siden de vant FA-cupen i 2005. Nå venter hjemmekamp mot Blackburn, selv om neste ukes mesterligamøte med Bayern München synes langt viktigere.

- Vi har en viktig cupkamp lørdag. Vi ønsker absolutt å ta oss videre i FA-cupen. Derfor er ikke forberedelsene til Bayern-kampen så intense, sier Arsenal-forsvarer Per Mertesacker.

- Vi har en stor kamp mot Bayern tirsdag. Dersom vi kan slå ut dem, hvorfor skal vi ikke kunne gå hele veien og vinne, sier manager Arsène Wenger.

Rösler i omkamp
Lørdag skal også Luton (nivå 5) møte Millwall, mens Barnsley tar turen til Milton Keynes Dons.

Manchester United er mestvinnende i FA-cupen. Først mandag skal Fergusons mannskap i aksjon hjemme mot Reading. Ligatoer Manchester City, som virker ute av gullkampen, får besøk av Leeds søndag. Samme dag skal Wigan måle krefter med Huddersfield.

Chelsea og Uwe Röslers Brentford spiller omkamp i 4. runde søndag. Vinneren møter Middlesbrough på bortebane i 5. runde 27/2. Rösler har et kjent navn i Norge. Han har trent Lillestrøm, Viking og Molde. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken