Gå til sidens hovedinnhold

«Mp3-mannen» tiltalt for 7 overgrep

Han skal ha valgt ut ofre som hørte på musikk.

Den 25-år gamle svensken har fått tilnavnet «mp3-mannen», etter å ha utøvd vold mot en rekke kvinner som hørte på musikk. Han har erkjent syv voldtektsoverfall, og er nå mistenkt for enda flere, melder expressen.se.

Kniv mot halsen
Det første overgrepet skal ha skjedd i mai. Mannen dyttet en kvinne ned i gresset og forsøkte å voldta henne. Kvinnen kom seg løs etter skriking og fekting med armene. 19. juni i fjor overfalt «mp3-mannen» en kvinne bakfra i Kellers Park i Gøteborg. Også denne kvinnen slapp unna etter kamp. Overgrepsmannen har vist seg å være svært voldelig. En kvinne ble angrepet med kniv.

- Om du ikke slutter å rope skjærer jeg deg, skrek han til henne og holdt en kniv mot halsen hennes.

Voldtok 81-åring
25-åringen går ikke bare etter kvinner som hører på musikk. Tre måneder etter kniv-episoden tok han seg inn i en 81 år gammel kvinnes leilighet og voldtok henne. Tidligere har han også brutt seg inn hos en 63-åring. Denne gangen ble han skremt bort. Den yngste av hans ofre er til motsetning kun 17 år.

Professor i psykologi, Sven-Åke Christianson, har tidligere uttalt til Expressen at det trolig er to faktorer som driver «mp3-mannen» mot eldre og forsvarsløse ofre.

- Det ene er hans seksuelle drivkraft, men det faktum at disse personene har vanskelig for å forsvare seg spiller også inn.

Torsdag ble «mp3-mannen» tiltalt for syv overgrep.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien