Gå til sidens hovedinnhold

Mulig børsallianse

En allianse mellom børsene Euronext og italienske Borsa Italiana kan bli en realitet.

Euronext er et børsselskap som eier børsene i Paris, Amsterdam, Brussel og Lisboa. NYSE la tidligere i juni inn et bud på Euronext på over 60 milliarder kroner, og dermed ble det første transatlantiske børsselskapet et faktum.

Førstevalg

Nå melder AP at en allianse mellom den italienske Borsa Italiana og paneuropeiske Euronext kan tjene begge parter. Den italienske børsen skal ha sagt at Euronext er deres førstevalg med tanke på mulige allianser, og forrige uke møttes toppsjefene i Milano for å diskutere en mulig avtale.

-Borsa og Euronext passer hverandre naturlig, sa analytiker i Fox Pitt Keltonn, Andrew Mitchell. Han poengterte at de allerede er partnere i holdingfirmaet som kontrollerer MTS, ifølge AP.

-En allianse med Euronext vil måtte være et oppkjøp hvor Borsa vil kunne beholde sin identitet, sa Mitchell

NA24 - din næringslivsavis

Stort Euronext

Euronext er rundt seks ganger større enn Borsa Italiana. Siden 2000 har Euronext bedrevet mange oppkjøp, blant annet LIFFE (London International Financial Futures and Options Exchange) og en fusjon med Portugisiske BVLP (Bolsa de Valores de Lisboa e Porto), og konsolidert europeiske børser. Litt lenger øst i Europa har den tapende parten, Deutsche Börse, kjøpt i alt åtte tyske børser

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året

Kommentarer til denne saken