Gå til sidens hovedinnhold

Mulig Palme-våpen funnet

Et våpen som kobles til etterforskningen av drapet på Olof Palme ble funnet mandag.

Våpenet, en Smith & Wesson-revolver, ble funnet av dykkere leid inn av avisen Expressen.

Politiet bekreftet tirsdag at revolveren er det såkalte Mockfjärds-våpenet, som ble brukt under et ran i Mockfjärd i Dalarna i 1983. Serienummeret på våpenet stemmer. Svensk polti har lenge lett etter dette våpenet.

Analyserte kule
Grunnen er at blyblandingen i en kule som ble avfyrt under ranet er identisk med blandingen i en av kulene som drepte den svenske statsministeren.

Revolveren er overlatt sjefen for Palmegruppen, Stig Edqvist, skriver avisens nettutgave. Avisen oppgir ikke hvor våpenet er funnet.

20 år siden
Olof Palme ble skutt i Stockholm 28. februar 1986, og er den eneste vesteuropeiske statslederen som har blitt drept siden andre verdenskrig.

I våres gikk det en dokumentar på SVT der en av den narkomane Christer Petterssons venner, Roger Östlund, hevdet at han så Pettersson skyte Palme. Ifølge Östlund var skuddene egentlig ment for en narkotikalanger. Pettersson hadde tidligere ble dømt for drapet, men ble senere frikjent på grunn av manglende tekniske bevis.

500.000 dokumenter om drapet fyller flere rom hos Stockholmpolitiet. Mer enn 20.000 tips har blitt mottatt og behandlet i saken.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted