- Jeg tror mange muslimer vil vurdere å stemme KrF fordi de på samme måte som kristne ser behovet for et religiøst parti i Norge, sier Per Yousef Assidiq (21) til Klassekampen.

Muslimen, som bekrefter overfor Nettavisen at han har meldt seg inn i KrF, kommer fra Nøtterøy, med en oppvekst i et kristent hjem.

- Flere ser behovet
Fredag 13. februar i fjor valgte han å konvertere til islam.

- Jeg tror mange muslimer vil vurdere å stemme KrF fordi de på samme måte som kristne ser behovet for et religiøst parti i Norge, sier han til Klassekampen.

Assidiq tror at en muslimsk tilstrømming til KrF vil gjøre KrF mer verdikonservativt, med en skjerpet religiøs profil. :

Les også: - Hansen tror jeg skal misjonere

- Ikke et religiøst parti
KrFs nestleder Inger Lise Hansen sier det er hyggelig at flere viser interesse for partiet, men:

- Jeg tror han har misforstått: Vi ønsker ikke å bygge et religiøst parti, men et verdiparti som bygger på et kristent verdigrunnlag, sier hun til Nettavisen.

Hansen slår fast at:

- Hvis han vil jobbe i et religiøst parti, er ikke dette partiet for ham.

Mange husker Assidiq fra den store demonstrasjonen mot karikaturtegninger på Universitetsplassen i Oslo 12. februar. Appellen til Mohyeldeen Mohammad, som advarte mot et norsk 11. september, fikk både trosfeller og andre til å reagere kraftig.

- Jeg ser at han vil gjøre KrF mer konservativt, legger hun til og sier at det vil alltid være en dragkamp internt i et parti om hva partiet skal være.

- Velkomment for alle
KrFs nestleder ønsker seg et mer åpent parti, som skiller klart mellom rollen som en trosbase og den politiske rollen partiet har.

- Det skal være velkomment for alle som vil være med, så må den enkelte avgjøre om hun/han passer inn.

KrFs strategiutvalg, ledet av Dagrun Eriksen, går inn for å fjerne kravet om trosbekjennelse blant tillitsvalgte. Sentralstyret og partileder Dagfinn Høybråten har fulgt opp med å åpne for endringer, men noen andre justeringer.

Hansen sier det vil ta flere år å fjerne bekjennelsesparagrafen.

- Men landsmøtet neste år vil gi et viktig signal, avslutter hun.