Gå til sidens hovedinnhold

Muslimer fra hele verden til Mekka

Årets feiring av den muslimske pilegrimsferden hajj startet for alvor fredag. Over to millioner muslimer fra hele verden er samlet i Saudi-Arabia for å delta i begivenheten.

Saudiarabisk politi er ifølge AFP i alarmberedskap i forbindelse med den årlige hajj-feiringen, etter at fem saudiske sikkerhetsvakter mistet livet i en skuddveksling med mistenkte terrorister i hovedstaden Riyadh torsdag.

I 2003 mistet 51 mennesker livet i en bombeaksjon rettet mot utenlandske muslimer. Saudi-Arabia og USA har lagt skyldes for aksjonen på Osama bin-Laden og al-Qaida-nettverket.

De muslimske pilegrimene, som oppholder seg over 80 mil fra hovedstaden, sier de er for overveldet av den åndelige opplevelsen de er en del av til å bekymre seg for terrorisme.

- Det å være i dette hellige området fyller hjertet med ekte følelser. Jeg føler at for hvert steg jeg tar blir hjertet mitt gradvis renset for all urenhet, og blir fullstendig tilegnet Gud, sier Do'oa Labib, en egyptisk professor i datavitenskap.

Mange av pilegrimene er samlet i teltbyen Mina, som er reist like utenfor den hellige byen Mekka. Etter å ha besøkt Mekka, drar pilegrimene lørdag på en dagstur til Arafat-fjellet, hvor de tilbringer dagen med bønn og sjelegransking.

Arafat-fjellet er stedet hvor profeten Muhammed holdt sin siste preken, i år 632, tre måneder før han døde.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter