Westergaard ble overfalt med øks i sitt hjem i Århus i Danmark første nyttårsdag. Han sto bak den mest kontroversielle av karikaturtegningene - en tegning av profeten med en bombe i turbanen.

- Det var ikke feil at karikaturtegningene av Muhammed ble trykket, og det forsvarer i alle fall ikke voldsbruk. Muslimer har like stor interesse av å forsvare ytringsfriheten som alle andre. Derfor bør muslimer også støtte Kurt Westergaard, sier skribent Shakil Rehman i det liberale muslimske nettverket LIM (Likestilling, integrering, mangfold) til Klassekampen.

Rehman etterlyser en reaksjon fra Islamsk Råd Norge etter angrepet på Westergaard. Han utfordrer Islamsk Råd til å arrangere en demonstrasjon til støtte for ytringsfriheten. Hvis ikke Islamsk Råd tar utfordringen, vil nettverket hans selv ta initiativ. - Jeg er redd de ikke vil ta utfordringen vår, fordi de ikke vil miste ansikt i den muslimske verden. Men dersom de støtter ytringsfrihet må de også kunne vise at de mener det i praksis, sier Rehman.

Han kaller muslimske ledere ukvalifiserte når de sier at profeten ikke kan bli avbildet. Det er ikke noe i veien for å lage karikaturer av ham, mener Rehman. Muhammed må ikke bli så hellig at vi ikke kan kritisere ham, fortsetter Rehman.

Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge sier at de vil ta stilling til en forespørsel om demonstrasjon for ytringsfrihet og mot vold på vanlig måte, men at det ikke foreligger planer om å stille opp på noe.

- Dersom hovedparolen blir som i 2006: «Respekter ytringsfriheten. Nei til vold og trusler», så støtter vi det, sier Sultan. (©NTB)