Gå til sidens hovedinnhold

Mussolini takker Di Canio

Eks-diktator Benito Mussolinis barnebarn takker Paolo Di Canio for fascist-hyllesten Lazio-spissen kom med i det skandalepregete Roma-derbyet i forrige uke.

Romas klubbdirektør Franco Baldini var rasende etter Di Canios hyllest, men høyreekstremist Alessandra Mussolini syntes gesten var fin.

- Den gledet meg veldig. Jeg skal skrive og takke ham, sier hun.

Politisk
Det var etter sluttsignalet at episoden inntraff. Lazio hadde vunnet, og Di Canio hadde scoret det avgjørende målet. Den 38-årige spissen var, i likhet med flere andre i kampen, ikke mye tam, og oppildnet fansen til stadighet under oppgjøret. Som bildet viser heiste Di Canio også armen stramt til værs opp mot fansen på tribunen etter kampen.

Saken er blitt politisk i Italia nå.

- Di Canio oppmuntrer til vold med en gest som grenser til kriminell. Dette er ikke et bilde av byen Roma som jeg ønsker at resten av verden skal ha. Lazio vant, men mange har tapt. Di Canio har tapt, og jeg har mistet håpet, sier Franco Baldini til italiensk presse, gjengitt i Aftonbladet.

Etterforskning
Baldini skal nå avhøres av det italienske fotballforbundet. De utreder hilsenen ved hjelp av videoopptak og bilder. Deretter skal forbundet snakke med Di Canio selv.

Hovedpersonen nekter imidlertid for at det lå noe politisk budskap bak.

Som ung var Di Canio medlem i Lazios supporterklubb Ultra, en gruppe som har klare fascistiske sympatier. I sin egen selvbiografi har Di Canio også uttrykt sympati for Mussolini.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken