Gå til sidens hovedinnhold

- Mye etterforskning gjenstår

PST må jobbe hardt for å bevise terrorplaner.

(iOslo.no) Politiadvokat Thomas Blom ba i dag om nye fire uker varetektsfengsling for de fire terrorsiktede etter skytingen mot synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. Overfor iOslo.no innrømmer han at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har en god del etterforskning å gjøre.

Arfan Bhatti og tre andre er siktet for å stå bak skytingen mot synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. Da ble minst ti skudd avfyrt med et automatvåpen.

De er også siktet for å ha inngått forbund om å planlegge terrorhandlinger på norsk jord.

- Vil ikke spekulere
- Det er et godt stykke arbeid som står igjen. Det er vanskelig å gi noen tid for når etterforskningen kan være ferdig, men vi har godt driv og gjør fremdrift, sier Blom til iOslo.no.

Politiadvokaten ville ikke gå inn på hvilke nye beviser som ble lagt frem i retten, og man er ikke lysten på å ta resultatet av fengslingsmøtet på forskudd.

- Jeg vil ikke spekulere i resultatet. Det er rettens avgjørelse, og vi avventer kjennelsen som skal komme fredag ettermiddag, sier Blom.

Han understreker at varetektsfengsling i seg selv ikke er noe mål i seg selv, men at de mener det er grunnlag for det i denne saken.

- Noen blir løslatt
Forsvarer Arild Holden mener det kun er et spørsmål om uker før den hovedsiktede Arfan Bhatti settes fri. Han tror også at noen av de andre blir sluppet fri i dag.

- Jeg forventer at noen av de andre siktede blir løslatt i dag. Når det gjelder min klient så tror jeg at han ikke blir varetektsfengslet lenger enn fire nye uker, sier Holden.

Svekket mistanke
- Jeg har prosedert på at mistanken mot min klient er svekket. I alle fall når det gjelder skytingen mot synagogen. Det er kommet til nye bevis i saken, men de bærer etter min mening ikke særlig vekt, sier Holden.

Advokaten mener bevisene som påtalemakten har lagt frem går på siden av terrorsiktelsen, og ikke er knyttet til planleggingen av et terroranslag.

- Jeg mener bevisene er for lite konkrete, og at de går på ting som ligger utenfor terrorsiktelsen. Etter min mening betyr det at de ikke har kommet noen vei med etterforskningen, sier Holden.

Det er forventet at en kjennelse i saken kommer fredag ettermiddag.

Les flere saker på iOslo.no

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet