Tirsdag smalt bomben i belgiske Het Laatste Nieuws: Tom Boonen er testet positivt for kokain, kun dager før han spilte hovedrollen under Belgia Rundt.

Reaksjonene lot ikke vente på seg:

- Det er en veldig trist situasjon, bekymringsverdig og noe som ikke er bra for sykkelsporten i det hele tatt. Like fullt er reglene der for å følges, sier Thor Hushovd til Cycling Weekly.

Ute av Tour de Suisse
Hushovd sykler på lånt tid i den gule ledertrøyen under rittet Dauphiné Libéré i Frankrike, og er i godt slag foran Tour de France-starten den 5. juli.

Tom Boonen må derimot forklare seg fra Quick Steps hovedkvarter onsdag, om hvorfor de flamske myndighetene kunne finne spor av kokain i dopingprøven han avla den 25. mai i år.

Sprinteren har allerede blitt hevet ut av Tour de Suisse, selv om det ikke er straffbart i sykkelverdenen å misbruke kokain utenfor konkurranse.

- Vi ønsker å markere og understreke at vi ikke tolererer en rytter med en slik oppførsel. Og her spiller det ingen rolle om det dreier seg om en verdensstjerne, eller noen annen rytter, sier rittdirektør Armin Meier ifølge feltet.dk.

Risikerer fengsel
Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kan likevel utestenge rytteren i to år, når de får innsyn i saken som i løpet av tirsdagen ble videre sendt både dem og antidopingbyrået WADA.

Den belgiske statsadvokaten er også igang med sin etterforskning av saken. Dersom Boonen blir kjent skyldig i besittelse av kokain, risikerer han mellom tre til fem måneder i fengsel for forseelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ser alvorlig på det
I forkant av Tour de France er uansett dette full krise for den belgiske sykkelstjernen.

- Jeg liker å spurte mot Tom Boonen, og jeg har ikke tenkt noe på om det er bra eller dårlig for meg i kampen om den grønne poengtrøya, hvorvidt han er med eller ikke, sier Hushovd.

- Jeg har, for å være helt ærlig, ikke tenkt mye på om han blir med i juli, eller ikke. Jeg vet ikke hva som skjer. Dette er mye mer alvorlig enn hele Touren.

PS! Historisk sett er ASO (arrangøren av Tour de France) svært lite interesserte i å ha noe å gjøre med utøvere som har dopinganklager hengende over seg.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)