Gå til sidens hovedinnhold

- Mye rart i Premier League

Årets keeper i Norge skjønner ikke helt hva han mangler.

KRINGSJÅ (Nettavisen): Han var Tippeligaens klart beste keeper i år, og presset Alanzinho til siste slutt før han måtte gi tapt i kampen om å bli årets spiller i Nettavisen. Én måned senere aner Eddie Gustafsson (31) fortsatt ikke hvor han spiller neste sesong.

Mandag trente Bosman-spilleren derfor med Lyn.

- Akkurat nå vet jeg ikke hva som kommer til å skje. Vi får se hva som skjer de neste ukene, sier svensken til Nettavisen.

Han håper på en endelig avklaring før 2008 blir til 2009.

Les Nettavisens portrettintervju av Eddie Gustafsson fra årets sesong.

- Prøvespill ikke så aktuelt
Engelske Fulham og Middlesbrough viste interesse rett etter sesongslutt, men det ble aldri noe treningsopphold i England. Nå er han også usikker på om han vil reise på prøvespill noen andre steder.

- Jeg tror ikke at det vil være det beste for meg nå. Det er én måned siden jeg trente med et lag. Formen er ikke like god som den var, så noe prøvespill er ikke så aktuelt.

- Men det er jo mange klubber som så meg spille i løpet av sesongen. I tillegg finnes det videoer av alle kamper, legger han til.

- Skuffende at ingenting har skjedd?

- Det føles litt som om det jeg gjorde i år uansett ikke var godt nok. Uansett hvor god man er så er det vanskelig. Kanskje ekstra vanskelig som keeper – siden det bare er en plass på laget. Men jeg ser jo på Premier League hver uke. Jeg føler meg ikke akkurat noe dårligere enn mange av keeperne der. Man ser jo mye rart der. Ting som ikke er fra øverste hylle. Jeg føler at jeg kunne bidratt bra der.

- Én skal bort
Likevel påstår han hardnakket at han ikke vil bli skuffet om karrieren likevel skulle fortsette i Lyn, en annen Tippeligaklubb, Sverige eller Danmark.

- Jeg vil være fornøyd med det også. Jeg vet jo at jeg er en bra keeper. Jeg gjør sjelden store feil. Men hvis det ikke er nok, så er det lite å gjøre med det. Da er det bare å jobbe videre.

- Forhåpentligvis har jeg i alle fall 5-6 gode år igjen på toppnivå.

Lyn er heller ikke uaktuelt.

- Eddie har kommet til oss, og sagt at vi stiller på lik linje med andre klubber som måtte ønske ham, sier Lyn-trener Kent Bergersen.

Han har tidligere likevel vært klar på at klubben ikke vil beholde både Gustafsson og Johan Dahlin neste år. Mye tyder derfor for at Lyn går for Dahlin som (et billigere) førstevalg i 2009. Hvis ikke må klubben trolig vite at de kan innkassere en salgssum på Dahlin - sånn at de får penger som kan rettferdiggjøre en ny avtale med Eddie Gustafsson.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå: Ny sesong i ManagerLeague

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken