Gå til sidens hovedinnhold

- Myggen må gå fri

Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) mener Myggen må slippe straff.

FHN mener politiet på Romerike må ha misbrukt sine fullmakter i saken mot Erik Mykland.

Les også: - Myggen blir misbrukt

Farse
- En fortsatt straffeforfølging av Mykland vil fremstå som en useriøs farse. Fotballstjernen har allerede blitt påført en streng straff som står i grotesk uoverensstemmelse med forseelsen han skal ha begått, sier leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) til Nettavisen.

Brukerorganisasjonen FHN mener politiet på Romerike bør granskes:

- Vi er vant til at brukere av illegale rusmidler i praksis er rettsløse i vårt samfunn og nå er det Myklands tur. Fotballspilleren Myggen rammes i særlig grad, ettersom han er eksponert, sier Knutsen.

Krav på vern
Knutsen støtter spesialist i straffeprosess, John Christian Elden, som onsdag fremhevet Myggens personvern:

- Norske borgere har krav på et personvern. Et rom der de har sin personlige frihet og ikke kontrolleres og overvåkes av staten, forklarer Elden Nettavisen.

- Unntak i dette skal bare gjøres i alvorlige saker slik Stortinget har bestemt for når telefonavlytting kan brukes. Da er det misbruk av reglene når man bruker slikt overvåkingsmateriale til å ta en som har brukt narkotika, mener Elden.

Henges ut
- Hvis politiet i tillegg går ut i media for å markere seg og derfor tar en kjent person, mister personen ethvert rettsvern, legger advokaten til.

FHN betegner omtalen av Myggen i saken som en «grell uthengning».

- Angrepene mot brukere av illegale stoffer, rettes oftest mot brukernes integritet og iboende verdighet. Det florerer med svært nedlatende holdninger blant politiet, overfor rusmiddelbrukere, sier Knutsen.

- Kan umulig være riktig
Myggens forsvarer Arne Seland er oppgitt over den enorme mengden telefonsamtaler politiet har gått gjennom:

- Først etter to års gjennomgang, kommer politiet frem til Erik Mykland. De mener jeg vi har et samfunn som avlytter mer enn de kan gå gjennom, sier Seland til Nettavisen.

Så legger han til:

- Dette kunne aldri skjedd med tradisjonelle metoder, og det kan umulig være riktig. Ingen kan føle seg trygge, sier forsvarer Seland til Nettavisen.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken